Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Klump 60-80 cm Extra kvalitet

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
248,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Portugisisk lagerhägg lämpar sig utmärkt för anläggandet av sikttäta häckar. Den är vintergrön, robust, lättskött och anpassar sig till olika omständigheter. Denna portugisiska lagerhägg är 60-80 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 248,90 kr
 • 15+ 233,60 kr
 • 50+ 210,50 kr
 • 200+ 194,70 kr

Product Info

Om du letar efter en sikttät och kompakt häck är denna portugisiska lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') en idealisk häckväxt för dig. Eftersom denna portugisiska lagerhägg levereras med rotboll är det viktigt att du planterar om den omedelbart efter att den anlänt, på så vis undviker du att rötterna torkar ut. Beskär den regelbundet för att främja häckens kompakta tillväxt och dess hälsa i allmänhet. Den växer bra även i skuggiga lägen och kan således också användas som underplantering. Ta i beaktande att den trivs bäst i lätt fuktig och väldränerad jord. Denna portugisiska lagerhägg är 60-80 cm hög och levereras med rotboll.

En luxuös lagerhäggshäck för avskildhet i trädgården

Portugisisk lagerhägg är, enligt många trädgårdsmästare, en lyxigare variant av vanlig lagerhägg. Även om det egentligen rör sig om två olika växtsorter, har bägge sorter många goda egenskaper gemensamt som gör dem till idealiska häckväxter för anläggandet av dekorativa lagerhäggshäckar. Portugisisk lagerhägg kännetecknas bland annat av en karakteristisk glans som härstammar från bladens ovansida, men också dess mörka grenar och de vita blomklasarna som återfinns på häcken i maj och juni gör portugisisk lagerhägg till den eleganta häckväxt den är. Dessutom är portugisisk lagerhägg en vintergrön häckväxt, vilket innebär att dess eleganta blad kan beundras året runt.

Eftersom portugisisk lagerhägg är vintergrön, är den en idealisk häckväxt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Jämfört med vanlig lagerhägg tar det en lite längre tid för dessa 60 till 80 centimeter höga plantor att uppnå den höjd som krävs för att häcken skall hålla tillbaka nyfikna blickar, eftersom portugisisk lagerhägg bara växer 15 till 30 cm per år, men resultatet är desto vackrare. Den långsammare tillväxten har dock även sina fördelar, portugisisk lagerhägg behåller nämligen den önskade formen under en längre tid. Detta gäller även om du önskar anlägga en mer formell lagerhäggshäck. En beskärning per år, i början av våren eller på sensommaren, är tillräckligt för att häcken skall behålla sin prakt.

Robusta och lättskötta häckväxter

Lagerhäggar är kända för att vara lättodlade häckväxter. Detta gäller även portugisisk lagerhägg, även om noggrann skötsel är mycket viktigt under de första åren. Detta innebär egentligen att jorden runt din portugisiska lagerhägg bör förbli fuktig, men inte får bli för blöt. Portugisisk lagerhägg tål nämligen inte att stå i jord som förblir blöt. För övrigt ogillar den också hård vind. Vad beträffar jordtyper är portugisisk lagerhägg dock lättodlad jämfört med vanlig lagerhägg, den tål nämligen såväl sur som kalkrik jord väl. Inte heller förorenad luft eller skugga utgör något problem för denna robusta och vintergröna häckväxt.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!