Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Klump 100-125 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
431,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Portugisisk lagerhägg är en vintergrön och vinterhärdig häckväxt som är kompakt, ytterst robust och lättskött. I juni pryds den av vita blommor. Denna portugisiska lagerhägg är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 431,20 kr
 • 15+ 414,10 kr
 • 50+ 370,70 kr
 • 200+ 350,70 kr

Product Info

Portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') är ett bra val om du vill anlägga en kompakt, vintergrön och vinterhärdig häck i trädgården. Den är elegant, glänsande mörkgrön och pryds från och med juni av vita blommor som doftar gott och lockar till sig insekter. Dessutom tål den skugga utmärkt och är således ett idealiskt val för en underplantering i en skuggig trädgård. Kom ihåg att beskära din lagerhägg regelbundet så att den förblir frisk och kompakt. Undvik att låta den stå länge i blöt jord, den trivs bäst i lätt fuktig planteringsjord. Denna häckväxt förblir elegant även under vintern när många andra växter i allmänhet är kala och livlösa. Denna portugisiska lagerhägg är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.

Vintergröna häckar med stora, glänsande blad

Om du vill anlägga en lagerhäggshäck kan du välja mellan lagerhägg (Prunus laurocerasus) och portugisisk lagerhägg. Dessa häckväxter används för att anlägga vintergröna häckar som ser mindre styva ut än till exempel en stramklippt barrträdshäck. Bladen hos portugisisk lagerhägg, som är ca 6 till 12 cm långa och glänser vackert på ovansidan, säkerställer detta. Det skulle nämligen vara synd att klippa itu dessa vackra blad enbart för att åstadkomma en mer stramklippt häck, så de flesta trädgårdsmästare väljer att låta en portugisisk lagerhägg växa mer informellt. Trots detta bildar portugisisk lagerhägg häckar som är en aning mer formella än häckar som består av vanlig lagerhägg.

Du behöver inte beskära din portugisiska lagerhägg ofta för att den skall förbli vacker; en beskärning i början av våren räcker till för att häcken skall behålla sin form. Eventuellt kan du beskära den en gång till i början av hösten om du så önskar, men det är inte nödvändigt. Detta beror delvis på att portugisisk lagerhägg inte är någon snabbväxande häckväxt, den växer nämligen med ca 15-30 cm per år. Trots detta kommer plantorna slutligen att bli tillräckligt höga för att du skall kunna njuta av en fullständigt insynsskyddande häck. Grenarna på en portugisisk lagerhägg växer väldigt tätt, och eftersom bladen stannar kvar på häcken året runt kommer häcken att förbli sikttät under hela året.

Den idealiska platsen för portugisisk lagerhägg

Portugisisk lagerhägg är ingen kräsen häckväxt, den ställer bara få krav på planteringsläget. Väldränerad jord är dock en förutsättning för att den skall trivas, annars kan rötterna börja ruttna. För övrigt bör den få tillräckligt med vatten under sina första år i trädgården så att plantorna kan slå rot. Vidare trivs en portugisisk lagerhägg så gott som överallt; den trivs till exempel utmärkt i såväl soliga som i skuggiga lägen. Undvik dock att plantera den på en plats där hård vind förekommer. Fjärilar och insekter älskar att besöka en trädgård med portugisisk lagerhägg på våren, eftersom häcken då pryds av eleganta, vita blomklasar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!