Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Barrotad 40-60 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
109,40 kr
Tillgänglig

Product Info

Portugisisk lagerhägg kännetecknas av ett lyxigare utseende än vanlig lagerhägg. Denna vintergröna häckväxt pryds av glänsande löv som kommer att dekorera din trädgård året om. Dessa barrotade plantor är 40 till 60 centimeter höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
St per förpackning
10
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 109,40 kr
 • 40+ 96,50 kr
 • 100+ 87,20 kr
 • 500+ 82,60 kr
Portugisisk lagerhägg Barrotad 40-60 cm is available to buy in increments of 10

Product Info

Portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') är en idealisk häckväxt för trädgårdsmästare som vill anlägga en häck som är mindre formell än en barrträdshäck, men som samtidigt anser att en större lagerhäggshäck, såsom 'Rotundifolia', är lite för storslagen. En portugisisk lagerhägg växer långsammare men har lika vackra, glänsande löv och är dessutom vintergrön. Tack vare dess relativt långsamma tillväxt är det lätt att hålla en portugisisk lagerhägg i den önskade formen. Efter planterandet är det dock viktigt att hålla ett öga på att marken runt din lagerhäggshäck inte torkar ut. Denna barrotade portugisiska lagerhägg är 40 till 60 centimeter hög vid leveranstillfället.

För eleganta och stiliga lagerhäggshäckar

Många trädgårdsmästare anser att portugisisk lagerhägg är en lyxigare variant av vanlig lagerhägg (Prunus laurocerasus). Dessa två växter har faktiskt många påfallande likheter, trots att det de facto handlar om två olika växtarter. Exempel på dessa likheter är de glänsande bladen, faktumet att växterna är vintergröna och den täta förgreningen, som gör att också portugisisk lagerhägg lämpar sig utmärkt för anläggandet av eleganta insynsskyddande häckar. Detta kräver dock lite mer tålamod än med vanlig lagerhägg, eftersom portugisisk lagerhägg växer en aning långsammare – med 15 till 30 centimeter per år. Detta innebär dock samtidigt att du inte behöver beskära häcken ofta; en beskärning på våren eller sensommaren är tillräckligt för att din portugisiska lagerhäggshäck skall behålla formen.

Trots att portugisisk lagerhägg under sina tidigare år kräver lite mer skötsel än vanlig lagerhägg, är den i många avseenden en mer lättskött häckväxt. Till skillnad från vanlig lagerhägg trivs portugisisk lagerhägg till och med i kalkrika och sura jordtyper. Dessutom tål portugisisk lagerhägg förorenad luft utmärkt, vilket gör den till en idealisk häckväxt för trädgårdar i storstäder. Den trivs också utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen, men akta dig för att utsätta den för väldigt hård vind, detta ogillar portugisisk lagerhägg nämligen.

Yttre attribut hos portugisisk lagerhägg

Faktumet att så många trädgårdsmästare älskar portugisisk lagerhägg beror främst på dess utseende. Den har glänsande blad, som visserligen är något mindre sprudlande är de hos vanlig lagerhägg, men i själva verket anses vara väldigt eleganta just därför. För övrigt blommar portugisisk lagerhägg varje år i maj och juni med vackra vita blomklasar. Dess rosa grenar är ytterligare en egenskap som många trädgårdsmästare faller för. Således är portugisisk lagerhägg en häckväxt med ett brett utbud av egenskaper som gör den till en idealisk häckväxt för anläggandet av iögonfallande lagerhäggshäckar!

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!