Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Pluggplantor

Plantor som odlats i pluggbrätten är ett mellansteg mellan små barrotade och små krukodlade plantor. De har inte den rotutveckling och stamstorlek som plantor som odlats i större krukor, men är å andra sidan billiga och vissa arter är ännu billigare än de barrotade. De lämpar sig för plantering i varma jordar när rötterna är aktiva, vilket uppmuntrar snabb etablering. Mars, april, maj, juni, september och oktober är med andra ord perfekta månader, även om de faktiskt kan planteras under hela sommaren, så länge rötterna hålls fuktiga, samt under vintern under förutsättning att marken inte är frusen. Det finns ingenting att frukta med pluggplantor. Varje år säljer vi över 100 000 av dessa plantor med enorm framgång. Pluggplantor levereras med intakta rötter (till skillnad från barrotade plantor), vilket betyder att inga fina rötter och rothår som ofta bär på välgörande svampar går förlorade, vilket i sin tur leder till goda resultat med god enhetlighet.

Planteringstätheten varierar beroende på art och önskad effekt:- Ska den passa en befintlig häck? Normalt avstånd är 4 per m vid plantering i enkel rad eller 6 per m vid plantering i sicksack. Täthet för skapande av skogsmark kan variera beroende på planteringsmålet. Plantering - Se till att alla plantor är ordentligt vattnade innan plantering:- Lämna inte oskyddade växter exponerade för vind och sol i avvaktan på plantering.

Förbered ett lämpligt uppluckrat hål som är tillräckligt stort för att rymma pluggplantan. Var uppmärksam, undvik kompaktering av jorden och att tillsätta tung jord, plantera plantan och tryck till runt den med hälen samtidigt som du ser till att plantan förblir upprätt. När du planterat plantan stadigt, se till att den täcks av minst 3 cm jord, annars kommer den att torka ut och inte stå stadigt i planteringshålet. Våra populäraste arter odlade i pluggbrätten: - - Kontakta oss för stora projekt. ”Plantor som odlats i pluggbrätten är ett mellansteg mellan små barrotade och små krukodlade plantor.”

Visa som Rutnät Listvy

10 produkter

Visa
per sida
Sortera på