Färdiga häckar

 1. Lind (200 cm)
  Från 2 499,85 kr
  Kvalitet:
  Extra kvalitet
  Plantavstånd:
  1.0 St per meter
  Rötter:
  100L Kruka

  Minsta försäljningsenhet: 3

  Antal:
  3+
  2 868,96 kr
  6+
  2 499,85 kr

  Direktleverans

Ytterligare information om linden

Linden har ett intressant förflutet och har alltid tilltalat fantasin hos mänskor. Lindar var heliga träd i forna kulturer såsom i antikens Grekland och romarriket, och var på så vis en del av deras omfattande mytologi och symbolik. På samma sätt som cypresser stod för döden och lagerträdet symboliserade solguden Apollo (han förföljde nymfen Daphne, som av ren desperation ropade till gudarna om beskydd och förvandlades till ett lagerträd), hade också linden sin egen betydelse. Men förutom att den var symbolisk hade linden också en praktisk funktion. Speciellt jordbrukare planterade lindar, eftersom de högt växande lindarna gav skugga. Detta sätt att tillämpa lindar på fortsatte i århundraden därefter, och tack vare detta är lindträd fortfarande är en viktig del av landskapet i hela Europa. Lindens trä är mjukt, vilket dessutom gör den mycket lämplig för både träsnideri och flätning. Därtill kan blommorna torkas och användas som te. Blommorna sprider dessutom en trevlig doft som lockar till sig bin och insekter.

Men nuförtiden planteras lindar av helt andra skäl. Linden har nämligen återigen blivit populärt som prydnadsträd. Till vår stora glädje har lindar i olika sorter och storlekar på senaste tiden blivit en allt oftare återkommande syn i europeiska trädgårdar. Oavsett om det gäller den traditionellt populära kejsarlinden, eller en annan mindre känd variant, är linden här för att stanna. Vi på Hackvaxteronline.se kan och vill givetvis inte bli efter i utvecklingen vad trädgårdar beträffar, därför hittar du ett underbart lindträd i vår webbutik, nämligen skogslinden.

Lind i trädgården

Skogslinden skiljer sig från andra sorter genom sin gråbruna, räfflade bark, och kvistarna som på hösten till färgen skiftar mellan grönt och rödbrunt. Skogslinden är inte vintergrön, men den trivs i ett klimat upp till zon 5, vilket är en fördel med tanke på svenska väderomständigheter. På hösten gulnar de små hjärtformade bladen. Kanske du kan föreställa dig hur vackert ett träd med rödbruna kvistar och gula löv är? Som försäljare av häckväxter är vi alltid mycket förtjusta i växter som denna, som genomgår en äkta metamorfos under hösten. Detta leder till att din trädgård aldrig kommer att bli tråkig, eftersom den ser annorlunda ut varje årstid. På våren får linden frukter, en nöt som är 6 - 7 mm lång. Lindens blommor är något mellan gräddvita och gula till färgen, och liksom alla lindsorter sprider även dessa en underbar doft.

Detta lindträd kan nå en höjd på upptill 20 - 25 meter, vilket är idealiskt om du vill få till stånd ett komplett insynsskydd för din trädgård. Linden kan därmed fungera som insynsskydd och samtidigt ge din trädgård den mängd skugga du önskar, vilket naturligtvis är en stor fördel under heta dagar, men också något dina andra växter kan dra nytta av. Man kan på sätt och vis säga att linden är en social växt. Om du har en liten trädgård där det inte finns utrymme för träd som blir flera meter höga, kan linden också beskäras i en form som passar din trädgård bäst. På så sätt kan alla njuta av det här vackra trädet!