Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lättskött Pastellfärgat Gränspaket

594,50 kr
Tillgänglig
Fastän vi alla mycket gärna vill njuta av en vacker trädgård, saknas oftast tiden att ägna sig åt dess underhåll. Speciellt för detta har vi hos Häckväxteronline.se utvecklat det lättskötta gränspaketet i pastellfärger. På grund av dess mångfald i både tillväxtformer och blomningssätt kommer så småningom en lekfull gräns att bildas. Växterna i en enda förpackning räcker till att plantera en yta på cirka 3 kvadratmeter och består av följande sorter: - 3 x Geranium endresii (Spansknäva) - 2 x Panicum virgatum "Heavy Metal" (Jungfruhirs / Prydnadshirs) - 2 x Persicaria amplexicaulis "Speciosa" (Bistorta / Blodormort) - 3 x Phlomis russeliana (Gul lejonsvans) - 3 x Phlox (S) "Emerald Cushion Blue" (Mossflox) - 4 x Salvia nemorosa "Ost Friesland" (Stäppsalvia) - 3 x Thymus serpyllum (Backtimjan) Med detta lättskötta gränspaket får du en vacker blommande kant som du inte behöver oroa dig för, vilket är perfekt om du inte vet mycket om trädgårdsskötsel (än) eller om du inte vill tillbringa alltför mycket tid med att pyssla i din trädgård.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Lättskött Pastellfärgat Gränspaket

Detta gränspaket har noggrant komponerats av perenner som antingen blommar i olika mjuka färger eller som har fina mjuka bladfärger. Växterna har också olika höjder och tillväxtformer. De lägsta sorter i förpackningen är Thymus serpyllum (Backtimjan) med mjukrosa, doftande blommor och Phlox (S) "Emerald Cushion Blue" (Mossflox) med mjukblå blommor. Dessa är äkta marktäckare och har ett krypande tillväxtsätt. Fastän även den vintergröna Geranium endresii (Spansknäva) med sina mjukrosa blommor kan anses vara en planta med en marktäckande tillväxtvana, blir den ändå lite högre än de två först nämnda. Salvia nemorosa "Ostfriesland" (Stäppsalvia) växer ännu högre med sina 50 cm höga, smala lila-blå blomspikar som kommer fram på sommaren.

Placering och skötsel

De näst största plantor i det lättskötta pastellfärgade gränspaket är Phlomis russeliana (Gul lejonsvans) med mjukgula blommor som växer i kransar i olika etage på de styva stjälkarna och Persicaria amplexicaulis "Speciosa" (Bistorta / Blodormort) med gracila rosa ax. Båda sorterna blomstrar på sommaren. Som slutnummer i paketet finns Panicum virgatum "Heavy Metal" (Jungfruhirs / Prydnadshirs). Detta prydnadsgräs är inte bara slutstycket på grund av dess sena blomningstid som varar från sensommaren till vintern utan det är också den högsta av alla paketets växter med sina 130 cm höga, skira blomplymor ovanför de rakt upprättgående blågråa bladen. Ett förnämt gräs som graciöst vinkar i vinden.

Den bästa platsen för plantorna i detta gränspaket är i solen, men lite halvskugga tål de också. Beskär inte växterna förrän de inte längre är vackra, för även efter att bladen på Panicum och Phlomis har dött ner under höst och vinter ser dess siluetter fortfarande fenomenala ut. Den ena genom vackra frökapslar och den andra på grund av sina kvarstående, gungande blomstjälkar.

Visa mer Visa mindre