Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lättskött Gränspaket

594,50 kr
Tillgänglig
Fastän vi alla mycket gärna vill njuta av en vacker trädgård, saknas oftast tiden att ägna sig åt dess underhåll. Speciellt för detta har vi hos Häckväxteronline.se utvecklat det lättskötta gränspaketet. De flesta plantor från detta kantpaket har en marktäckande tillväxtvana och förhindrar därmed att ogräs kan gro. Växterna i en enda förpackning räcker till att plantera en yta på cirka 3 kvadratmeter och innehåller följande sorter: - 3 x Astilbe chinensis "Pumila" (Dvärgastilbe) - 3 x Fragaria vesca (Skogssmultron) - 2 x Geranium versicolor (Ådernäva) - 3 x Lamium maculatum "Roseum" (Rosenplister) - 3 x Ligularia dentata "Othello" (Klippstånds) - 2 x Polystichum setiferum (Spetsbräken) - 4 x Waldsteinia ternata (Waldsteinia / Gullgröna) Med detta lättskötta gränspaket får du en vacker blommande kant som du inte behöver oroa dig för, vilket är perfekt om du inte vet mycket om trädgårdsskötsel (än) eller om du inte vill tillbringa alltför mycket tid med att pyssla i din trädgård.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
  • Fruktbärande Fruktbärande
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Vitbrokig, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Lättskött Gränspake

Flertalet av plantorna i "Lättskött" gränspaket är lågväxt och bildar ett fint tätt lager av växter, vilket gör det svårt för groddfrön att spira och risken av tillväxt av oönskade växter minskas avsevärd. Dessutom har växterna olika blomfärger och tillväxtformer så att den bildar en attraktiv helhet. Blickfånget är utan tvivel Ligularia dentata “Othello” (Klippstånds), med stort men elegant brungrönt lövverk och stora gula blommor som resar sig över resten av gränsen. Även den vintergröna marktäckaren Waldsteinia ternata (Waldsteinia / Gullgröna) har gula blommor.


De ren vita färgtoner i detta gränspakets blommor finns i Fragaria vesca (Skogssmultron) som dessutom bjuder på mycket välsmakande frukter och Geranium versicolor (Ådernäva) som också har vita blommor, men med vackra lila ådror på kronbladen. Rosafärgade blommor visas av både Astilbe chinensis "Pumila" (Dvärgastilbe) och av Lamium maculatum "Roseum" (Rosenplister). Polystichum setiferum (Spetsbräken), som är en vintergrön ormbunke med härliga, fint snittade flikiga blad bjuder året runt på en klargrön färg i gränsen.

Placering och skötsel

Det bästa stället för plantorna i detta lättskötta gränspaket är i halvskugga, lite mer sol står de ut med också, men då måste man akta att jorden hålls fuktig för växterna tål absolut inte torr jord. Jorden ska vara fuktig och näringsrik.

Skötseln är enkel, på våren beskär vi de överjordiska växtdelarna som dött ner under vintern till precis ovanför marken. Sorterna som är vintergröna (Lamium, Polystichum och Waldsteinia) lämnas i fred så mycket som möjligt, bara de fula växtdelarna ska klippas bort.


Visa mer Visa mindre