Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Långblommande gränspaket

746,20 kr
Tillgänglig
Detta långblommande rabattpaket som du hittar på Hackvaxteronline.se består av perenner som förser din trädgård med blommor i olika färger under en lång tid. Ett antal av dessa växter är sanna mästare i långvarig blomning: de kommer att blomstra i flera månaders tid, ibland långt in på hösten. Växterna i ett paket räcker till att täcka en yta på cirka 3 kvadratmeter, och en förpackning innehåller följande sorter: - 3 x Fuchsia 'Madame Cornelissen' - 2 x Geranium 'Rozanne' (Trädgårdsnäva) - 3 x Oenothera fruticosa 'Sonnenwende' (Gullnattljus) - 3 x Salvia nemorosa 'Ostfriesland' (Stäppsalvia) - 3 x Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' (Fältvädd) - 2 x Stipa gigantea (Stort fjädergräs) - 4 x Thalictrum delavayi (Violruta) Den långvariga, rikliga och färggranna blomningen är inte den enda goda egenskapen hos detta långblommande rabattpaket: paketet bidrar med en mångfald av växter i olika former och höjder, vilket säkerställer att du kan njuta av en intressant trädgård med denna perennmix.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivningar – Långblommande rabattpaket

Som den första perennen i det långblommande rabattpaketet visar Geranium 'Rozanne' (Trädgårdsnäva) sina vackra blålila blommor i maj, och kommer sedan att fortsätta blomma fram till långt in på hösten, vilket gör den till en riktig kämpe i din trädgård. Den följs åt av Oenothera fruticosa 'Sonnenwende' (Gullnattljus) som blommar med citrongula blommor, Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' (Fältvädd) med blå blommor, och Thalictrum delavayi (Violruta) med en svärm av små lilarosa blommor. Dessa växter inleder sin blomning i juni. Som följande blommar Fuchsia 'Madame Cornelissen' och Salvia nemorosa 'Ostfriesland' (Stäppsalvia) från och med juli. Fuchsian kännetecknas av hängande, vitrosa blommor, och Stäppsalvian av mörklila blommor på upprättväxande ax. Utöver detta fungerar Stipa gigantea (Stort Fjädergräs) som en ytterst dekorativ blickfångare i denna långblommande perennmix. Stipa är ett prydnadsgräs som präglas av ytterst tunna, grågröna blad och får långa, upprättväxande gyllengula blomvippor. Detta prydnadsgräs är ytterst elegant trots sin relativt höga höjd (cirka 200 cm).

Planteringsläge och skötsel

Växterna i vårt långblommande rabattpaket trivs bäst i ett soligt läge, även om det också är möjligt att plantera dessa växter i ett halvskuggigt läge. De överjordiska delarna av de flesta växterna i denna perennmix vissnar ner på vintern, vilket innebär att det räcker med att beskära dem på vårvintern för att återigen kunna njuta av deras prakt följande år. Fuchsian bör dock helst beskäras på våren. Avlägsna de döda grenarna och beskär växterna för att föryngra dem.

Visa mer Visa mindre