Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lågt vårblommande gränspaket

467,90 kr
Tillgänglig
På våren kan vi knappt vänta på att åter se de glada fräscha vårfärgerna och blommorna. Just därför har vi hos Häckväxteronline.se komponerat ett gränspaket med vårblommande perenner som dessutom är lågväxande. Växterna i det här gränspaketet blommar från mars till juni. Perennerna i ett enda gränspaket räcker till att fylla ett område på omkring 3 kvadratmeter och en förpackning innehåller följande sorter: - 3 x Anemone nemorosa: (Vitsippa) - 2 x Anemone sylvestris: (Tovsippa/Vildanemon) - 3 x Bergenia cordifolia: (Hjärtbergenia/Bergenia - 3 x Cerastium tomentosum: (Silverarv) - 2 x Iberis sempervirens “Schneeflocke”: (Vinteriberis) - 3 x Lychnis chalcedonica: (Studentnejlika/Brinnande Kärlek) - 4 x Primula denticulata “Rubra”: (Bollviva) Flertalet av plantorna i det låga vårblommande gränspaketet är småvuxna och kryper och sprider sig efterhand, nästan som marktäckare. De enda perennerna som växer lite högre är Bergenia cordifolia med blomstjälkar som med cirka 40 cm höjd sticker upp ovanför plantans cirka 30 cm höga bladen och Lychnis chalcedonica med sina blommor som kommer upp till 80 cm.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Lågt vårblommande gränspaket

De första blommorna i det låga vårblommande kantpaketet dyker upp i mars månaden i Anemone nemorosa (Vitsippa) och Anemone sylvestris (Tovsippa), som båda prydar din gräns med rena vita blommor. Lite senare, runt mitten av april, blommar Primula denticulata "Rubra" (Bollviva) och Bergenia cordifolia (Hjärtbergenia) som bägge två har en lila-rosa färgton. I slutet av april följer blomningen i den vintergröna Cerastium tomentosum (Silverarv), åter i vit. Man behöver emellertid inte vara rädd att det blir tråkigt med så mycket vit för Silverarven ger färg i gränsen året runt med sitt håriga silvergrå lövverk. Ännu en vitt blommande vintergrön växt är Iberis sempervirens "Schneeflocke" (Vinteriberis) men denna perenn blommar lite senare än Cerastium. I juni är det den sista växtens tur att visa sin prakt i den vårblommande gränsen. Lychnis chalcedonica (Studentnejlika) som inte för intet ofta kallas för ‘Brinnande Kärlek’ har eldröda blommor och sätter därmed en färgstark och sensationell slutpunkt.

Placering och skötsel

Växterna som ingår i detta låga vårblommande gränspaket står helst på en plats i solen eller halvskuggan, av vilka anemonen och primulan helst i halvskugga och de andra arterna på en soligare plats. Jorden får gärna vara lite kalkhaltig. Som redan nämnts ovan är ett antal perenner i detta kantpaket också vintergröna, dessa är Bergenia, Cerastium och Iberis. När det gäller underhåll skär vi normalt inte ned dessa, bara när de blivit alltför stora men tar endast bort fula blad eller växtdelar från den vintergröna perennen. De överjordiska delar på de andra arterna dör ner över marken under året och dessa kräver därför nästan inget underhåll.

Visa mer Visa mindre