Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
313,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en idealisk häckväxt ifall du vill anlägga en snabbväxande och insynsskyddande häck. Den är sikttät, vintergrön, vinterhärdig och lättskött. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 313,20 kr
  • 15+ 290,50 kr
  • 50+ 263,40 kr
  • 200+ 231,30 kr

Product Info

Letar du efter en vinterhärdig, robust, vintergrön och snabbväxande häckväxt? I så fall är lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') en lämplig häckväxt för dig. Denna häckväxt trivs bra i såväl sol som i skugga och skall helst planteras i lätt fuktig, näringsrik och väldränerad planteringsjord. Det är också viktigt att ge 'Rotundifolia' tillräckligt med utrymme för att utvecklas i trädgården. Med denna lagerhägg kan du snabbt och enkelt skapa insynsskyddande häckar. Den snabba tillväxten innebär att den behöver beskäras regelbundet, men den tål även en grövre beskärning utmärkt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' som insynsskyddande häck

Om du vill att din lagerhäggshäck växer till att bli fullständigt sikttät har vi goda nyheter: du behöver inte vänta länge. Större lagerhäggssorter, såsom 'Rotundifolia', växer nämligen ungefär 40 till 50 centimeter per år. Det dröjer alltså inte länge innan dessa 80 till 100 centimeter höga körsbärslager har nått den höjd som krävs för att de skall hålla nyfikna blickar borta från trädgården. Dess tätt växande grenar och stora, fräscht gröna blad säkerställer att häcken är och förblir sikttät. Lagerhäggen behåller nämligen sina blad året runt.

Snabbväxande häckväxter bör i allmänhet beskäras rätt ofta, men detta är inte fallet med 'Rotundifolia'. En gång per år är i själva verket tillräckligt för att den skall må bra. Under häckens första år kan du eventuellt beskära den några gånger utöver detta, eftersom beskärningen befrämjar häckens förgrening. Detta är dock inte nödvändigt. Om du anser att lagerhäggens grenar spretar för mycket kan du också klippa bort enstaka grenar, men undvik att göra detta från september till maj. Om din lagerhäggshäck har blivit alltför stor kan du också lätt föryngra den genom att beskära tillbaka den kraftigt.

Lagerhägg 'Rotundifolia' i kruka

Vi levererar dessa krukodlade lagerhäggar hem till dig. Du kan sedan omedelbart påbörja planterandet av din lagerhäggshäck, men till skillnad från häckväxter som levereras med rotboll eller bara rötter är detta inte ett måste. Du kan nämligen låta plantorna stå i sina krukor tills omständigheterna för planterandet är optimala. Glöm dock inte att vattna växterna fram tills du planterar dem, annars kommer rötterna att torka ut. Innan planterandet bör du avlägsna krukan från rötterna, annars kommer växterna inte att slå rot i trädgården.

Eftersom lagerhäggen 'Rotundifolia' tål förorenad luft utmärkt, är den ett idealiskt val för såväl stadsträdgårdar som för trädgårdar ute på landsbygden. Det är dock viktigt att du ger den tillräckligt med utrymme, eftersom den kan ta upp en hel del plats i trädgården på grund av sina stora blad.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!