Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
163,70 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du snabbt och enkelt skapa sikttäta häckar. Denna sort är snabbväxande, vinterhärdig, vintergrön och robust. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 163,70 kr
  • 15+ 146,30 kr
  • 50+ 129,50 kr
  • 200+ 121,60 kr

Product Info

Om du letar efter en kompakt och sikttät häck är lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') en ypperlig häckväxt för dig. Denna häckväxt är vintergrön och bidrar således med färg i trädgården även under vintern. Plantera den i lätt fuktig planteringsjord i ett soligt eller skuggigt läge. Eftersom den är snabbväxande kommer du att kunna njuta av en insynsskyddande häck inom kort efter att du planterat 'Rotundifolia' i trädgården. Det är dock viktigt att beskära den regelbundet, men denna lagerhägg tål beskärning utmärkt så detta utgör inte något problem. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.

Snabbt en hög och informell insynsskyddande häck

Det är möjligt att anlägga insynsskyddande häckar som ser mindre formella ut än stramklippta "gröna trädgårdsmurar". Ett bevis på detta är lagerhäggen 'Rotundifolia'. Denna häckväxt har nämligen många goda egenskaper gemensamt med mer formella häckväxter, som att den är vintergrön, tål kyla väl och har ett kompakt växtsätt. Dessutom har den ytterst eleganta blad som utmärker sig tack vare att de är relativt stora och glänsande. En lagerhäggshäck kräver således lite mer utrymme på bredden, men den är samtidigt en riktig blickfångare i trädgården.

Dessa lagerhäggar är rätt låga när de levereras till dig, men det dröjer inte längre förrän de har vuxit till att bli ståtliga häckväxter. Lagerhäggen 'Rotundifolia' växer nämligen med ungefär 40 till 50 centimeter per år, vilket innebär att du inom loppet av några år kommer att kunna njuta av en fullständigt sikttät, insynsskyddande häck. Till skillnad från många andra snabbväxande häckväxter innebär den snabba tillväxten inte i detta fall mera skötsel. 'Rotundifolia' klarar sig med en beskärning om året, men om du så önskar kan du uppmuntra häckens förgrening under de första åren genom att beskära den oftare än så.

Var trivs lagerhäggen 'Rotundifolia'?

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är inte bara lättskött, den är nämligen inte alls kräsen vad beträffar planteringsläge. Den ställer nämligen egentligen bara två krav på planteringsjorden: att jorden är väldränerad och att den inte innehåller alltför mycket kalk. Jord som innehåller lite kalk är emellertid inte ett problem. Inte heller förorenad stadsluft eller näringsfattig jord utgör något problem för denna lagerhägg, något som många andra häckväxter ofta har svårt med. Din nya lagerhäggshäck trivs med andra ord så gott som överallt, om det så är i ett soligt eller skuggigt läge.

Eftersom dessa plantor levereras som krukodlade exemplar, kan du låta plantorna stå i sina krukor om det råkar regna kraftigt under själva leveransdagen, eller om planterandet måste skjutas upp av någon annan orsak. Fortsätt dock med att vattna plantorna tills du planterar dem. Avlägsna krukorna försiktigt innan planterandet så att 'Rotundifolia's rötter kan fortsätta växa i din trädgårdsjord.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!