Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 40-60 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
142,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du snabbt skapa praktfulla, sikttäta häckar. Den växer snabbt, är vintergrön och tål såväl skugga som frost utmärkt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 40-60 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 142,10 kr
  • 15+ 127,60 kr
  • 50+ 111,60 kr
  • 200+ 97,70 kr

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan du snabbt och enkelt anlägga insynsskyddande häckar. Denna snabbväxande häckväxt är nämligen ytterst kompakt och vintergrön. På så vis säkerställer den att din trädgård förblir vackert grön även under vintern. Så länge du ger den tillräckligt med utrymme i trädgården för att utvecklas kommer den att pryda din trädgård under en lång tid framöver. Den trivs bra även skuggiga lägen och lämpar sig således också som underplantering. Vidare är denna lagerhäggssort lättskött och anpassar sig till olika omständigheter. Kom dock ihåg att beskära den regelbundet. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 40-60 cm hög och levereras som krukväxt.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' har många fördelar

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en växt som för många trädgårdsmästare enbart innebär fördelar. Den är vintergrön, anpassar sig till så gott som alla miljöer, växer snabbt, och är i själva verket väldigt lättskött med tanke på dess tillväxthastighet. Tack vare sitt kompakta växtsätt blir den dessutom snabbt fullständigt sikttät, vilket gör den till en idealisk häckväxt för anläggandet av insynsskyddande häckar, när den väl har nått en höjd på ca 1,80 meter. Eftersom dessa plantor bara är 40 till 60 centimeter höga vid leveranstillfället skulle man kunna tro att detta dröjer länge, men tack vare den snabba tillväxten dröjer detta i själva verket bara ett par år.

De stora bladen och den breda tillväxten står i kontrast med den bild mänskor vanligtvis har av insynsskyddande häckar, men dessa egenskaper är i själva verket orsaken till 'Rotundifolia's popularitet. För övrigt säkerställer de glänsande bladen att din lagerhäggshäck kommer att beundras av förbipasserande. Du behöver bara beskära din lagerhäggshäck en gång om året, men om du så tycker kan du, mellan maj och september, klippa bort enstaka grenar om du anser att de spretar ut för mycket. Under de första åren kan du eventuellt beskära den lite oftare för att säkerställa att häcken förgrenas tillräckligt tätt.

Om att plantera krukodlade lagerhäggar

Krukodlade häckväxter är de enda häckväxterna som du inte behöver plantera omedelbart efter att de anlänt. Så länge du vattnar växterna tillräckligt kan du låta dem stå i sina krukor ända tills du planterar dem. Avlägsna dock krukorna från rotbollarna innan du börjar plantera din lagerhäggshäck, annars kommer inte rötterna att kunna utvecklas, vilket leder till att din lagerhäggshäck förblir låg eller låter bli att slå rot helt och hållet. Var försiktig när du gör detta, så att du inte skadar rötterna eller rotbollarna.

För övrigt skiljer sig planterandet av krukodlade lagerhäggar inte från planterandet av andra slags plantor. Gräv upp en fåra som är ungefär 35 centimeter bred så att hela rotbollarna ryms i dessa fåror. Du kan sedan använda den uppgrävda jorden för att täppa till fåran så att plantorna sitter stadigt.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!