Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
127,50 kr
Tillgänglig
Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du snabbt skapa sikttäta häckar. Denna häckväxt är vintergrön, vinterhärdig, robust och lättskött. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 30-40 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 127,50 kr
  • 15+ 111,30 kr
  • 50+ 100,00 kr
  • 200+ 86,20 kr

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan du enkelt skapa vinterhärdiga och insynsskyddande häckar som förblir gröna även under vintern. Denna lättskötta häckväxt trivs i så gott som all näringsrik och lätt fuktig planteringsjord, och trivs bra även i skuggiga lägen. En lagerhäggshäck bör dock beskäras rebelbundet eftersom den växer snabbt och således förlorar sin fagra form rätt fort. Genom att beskära den befrämjar du också häckens välmående i allmänhet. 'Rotundifolia' tål dessutom även en grövre beskärning utan svårigheter. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 30-40 cm hög och levereras som krukväxt.

Fördelarna med krukodlade lagerhäggar

Fördelen med krukodlade häckväxter är att man inte behöver plantera dem omedelbart efter att de anlänt. Detta är behändigt om det till exempel råkar regna väldigt hårt under dagen när plantorna levereras hem till dig. Du kan alltså låta plantorna stå i sina krukor tills vädret har blivit bättre. Kom dock ihåg att vattna plantorna om du låter dem stå i sina krukor under en längre tid, annars riskerar du att plantorna torkar ut. När tiden väl är inne för att plantera din lagerhäggshäck, gå till väga enligt följande: gräv en fåra i din trädgård, avlägsna krukan försiktigt från växterna och placera sedan växterna i mitten av den uppgrävda fåran.

Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är inte särskilt hög vid leveranstillfället, men växterna kommer att bli minst dubbelt så höga på bara ett år. Lagerhäggen 'Rotundifolia' växer med 40 till 50 centimeter på ett år, så även de minsta plantorna kommer snabbt att växa till ståtliga lagerhäggshäckar. Trots den snabba tillväxten behöver du inte beskära din lagerhäggshäck oftare än en gång om året, även om ytterligare beskärningar bidrar till att häcken förgrenas tätare under de första åren.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är lättskött och dekorativ

Eftersom lagerhäggen 'Rotundifolia' är en större lagerhäggssort används den ofta för anläggandet av sikttäta häckar. Den är nämligen tätt förgrenad och vintergrön, vilket gör den till en idealisk häckväxt för detta ändamål. På grund av sitt informella och lekfulla utseende är en lagerhäggshäck ett utmärkt alternativ för trädgårdsmästare som önskar någonting annat än det mer formella och strama utseendet hos till exempel en barrträdshäck. Dessutom är lagerhäggen 'Rotundifolia' en ytterst dekorativ häckväxt, dess glansiga lövverk kan nämligen beundras året runt.

För övrigt är lagerhäggen 'Rotundifolia' en lättskött häckväxt som inte ställer många krav på sin omgivning. Den har i själva verket inget emot näringsfattig jord eller i förorenad stadsluft. Undvik dock att utsätta den för vattenstagnation eller jord som är väldigt rik på kalk.

Visa mer Visa mindre