Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 175-200 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
1 027,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en idealisk häckväxt ifall du vill anlägga en dekorativ, sikttät häck. Den växer snabbt, är vintergrön och tål såväl skugga som kyla utmärkt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
5
Växtzoner
Zon 2
  • 5+ 1 027,20 kr
  • 15+ 976,30 kr
  • 30+ 887,60 kr
  • 50+ 857,70 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är en robust och vintergrön häckväxt som tål även en grövre beskärning utmärkt. Kom dock ihåg att beskära den regelbundet, denna lagerhäggssort är nämligen snabbväxande. Vidare är den välförgrenad, vinterhärdig och trivs utmärkt även i skuggiga lägen. 'Rotundifolia' är en idealisk häckväxt för en insynsskyddande häck. Plantera den i lätt fuktig, näringsrik jord och ge den tillräckligt med utrymme i trädgården så kommer du kunna njuta av en praktfull häck under en lång tid framöver. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.

Snabbt en hög lagerhäggshäck i trädgården

En av fördelarna med att anlägga en lagerhäggshäck är att det inte dröjer länge innan den har nått en tillräcklig höjd för att fungera som insynsskyddande häck. Med en tillväxthastighet på 40 till 50 centimeter per år kommer lagerhäggen 'Rotundifolia' snabbt att bli 1,80 meter hög. Om du trots allt vi få till stånd en insynsskyddande häck så snabbt som möjligt, kan du använda dig av dessa 1,75 till 2 meter höga lagerhäggar. Det kan hända att du måste beskära dessa exemplar en aning efter att du planterat dem, men även efter det kommer du att kunna njuta av en lagerhäggshäck som är tillräckligt hög för att hålla tillbaka nyfikna blickar.

Lagerhäggen är en rätt unik häckväxt, främst på grund av sitt speciella växtsätt. De flesta vintergröna häckväxterna har ett mycket mer formellt utseende än en lagerhägg. Lagerhäggen har inga små blad eller barr, utan kännetecknas i stället av avlånga blad som är relativt stora och glänser vackert på ovansidan. Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en välförgrenad häckväxt vars grenar växer tätt inpå varandra. Detta säkerställer att häcken förblir sikttät, även om den har ett mer lekfullt och naturligt utseende än de flesta andra insynsskyddande häckväxter. Trots sin snabba tillväxt är lagerhäggen en relativt lättskött häckväxt. Lagerhäggen 'Rotundifolia' bör visserligen beskäras för att häcken skall behålla den önskade formen, men en eller två beskärningar per år räcker för att den skall må bra.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' – en uthållig häckväxt

Det finns många faktorer som bidrar till att lagerhäggar är lättskötta häckväxter. En av dessa är att lagerhäggar inte är krävande vad beträffar planteringsläge eller planteringsjord. Lagerhäggen 'Rotundifolia' växer i själva verket lika bra i skugga som i fullt solljus, och vad jorden beträffar nöjer den sig så länge jorden är väldränerad. Undvik dock att utsätta lagerhäggen 'Rotundifolia' för alltför blöt jord, eftersom detta kan leda till att rötterna börjar ruttna. För övrigt är lagerhäggen 'Rotundifolia' en slitstark häckväxt; inte ens en förorenad stadsmiljö eller långvarig period av torka utgör något problem för denna lagerhäggssort.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!