Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
854,00 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Rotundifolia' är ett bra alternativ för vackra, vintergröna och insynsskyddande häckar. Den är sikttät, snabbväxande och tål beskärning utmärkt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 150-175 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
5
Växtzoner
Zon 2
  • 5+ 854,00 kr
  • 15+ 738,30 kr
  • 30+ 666,60 kr
  • 100+ 631,80 kr

Vill du anlägga en insynsskyddande häck i trädgården? I så fall är lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') en idealisk häckväxt för dig. Denna häckväxt har en upprätt tillväxt och är vintergrön, vilket innebär att den utgör en vacker syn i trädgården även om vintern. Kom dock ihåg att beskära den regelbundet, den växer nämligen relativt snabbt. Lyckligtvis tål den beskärning utmärkt och skadas inte heller av en grövre beskärning. För övrigt tål den skugga utmärkt och växer således bra även under andra växter. Plantera den i lätt fuktig trädgårdsjord. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 150-175 cm hög och levereras som krukväxt.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' som insynsskyddande häck

Större lagerhäggssorter, såsom lagerhäggen 'Rotundifolia' och lagerhäggen 'Novita', används ofta för att anlägga insynsskyddande häckar. Tack vare dess stora löv anser många trädgårdsmästare att lagerhäggshäckar är ett mer sprudlande alternativ till de vintergröna häckväxter som vanligtvis används för att anlägga sikttäta häckar, såsom till exempel leylandcypresser eller andra barrträd. En stor fördel med lagerhäggen 'Rotundifolia' är att den växer snabbt, vilket innebär att det inte tar länge innan den är tillräckligt hög för att vara fullständigt insynsskyddande. Dessa lagerhäggsplantor är i själva verket redan mellan 1,50 och 1,75 meter höga vid leveranstillfället, så de kommer att nå ögonhöjd inom loppet av ett år, även om du beskär den innan det.

En snabb tillväxt betyder vanligtvis också att häcken bör beskäras oftare, men detta är inte fallet med lagerhäggen 'Rotundifolia'. Detta beror delvis på lagerhäggens växtsätt. Trädgårdsmästare föredrar i allmänhet lagerhäggar som växer i mer naturliga former, och om så är fallet är en beskärning årligen i början av våren tillräckligt för att den skall må bra. Föredrar du mer stramklippta och formella lagerhäggshäckar? I så fall kan du beskära den en gång till i slutet av sommaren eller början av hösten. Undvik dock att beskära den efter september, då är växterna nämligen i vila. Detta innebär att det tar en betydligt längre tid för växterna att återhämta sig från beskärningen.

Lagerhäggar är lättskötta häckväxter

Lagerhäggen 'Rotundifolia' har många goda egenskaper som gör den till en idealisk häckväxt. Dess tillväxt, vintergröna karaktär och utseende är alla bidragande faktorer till detta, men också det faktum att lagerhäggar är väldigt lättskötta häckväxter. Så länge jorden är väldränerad kan de växa nästan var som helst, och inte ens perioder av ihållande torka kommer att kunna skada din lagerhäggshäck allvarligt. Kom dock ihåg att vattna den tillräckligt för att uppnå bästa möjliga resultat. Håll ett öga på marken runt din lagerhäggshäck; om det översta lagret är torrt bör du vattna den så snart som möjligt.

Visa mer Visa mindre