Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
173,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du åstadkomma en praktfull och insynsskyddande häck. Vidare är den vintergrön, vinterhärdig, kompakt och robust. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 60-80 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 173,30 kr
  • 15+ 150,80 kr
  • 50+ 138,70 kr
  • 200+ 134,50 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är en snabbväxande häckväxt som kännetecknas av en relativt bred tillväxt, vilket innebär att det är viktigt att ge den tillräckligt med utrymme i trädgården. Denna vintergröna lagerhägg bidrar med mycket struktur och färg i trädgården, året runt. 'Rotundifolia' är dessutom vinterhärdig, robust, dekorativ, sikttät, lättskött och lättklippt. På så vis är detta en idealisk häckväxt för en praktfull, insynsskyddande häck. Genom att beskära 'Rotundifolia' regelbundet säkerställer du att den förblir frisk och kraftfull. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 60-80 cm hög och levereras med rotboll.

Fördelarna med lagerhäggar försedda med rotboll

Häckväxter med rotboll är alltid ett pålitligt alternativ. Plantor ogillar i allmänhet att inte stå i jord, men eftersom dessa plantor är försedda med rotboll förblir rotsystemet intakt. Vänta dock inte för länge med planterandet, annars kommer rötterna så småningom att torka ut. Vi rekommenderar därför att du gräver upp en fåra för din nya lagerhäggshäck redan samma dag som vi levererar växterna till dig, så att du genast kan sätta växterna i marken.

Ifall jorden i din trädgård är relativt tung, såsom till exempel lerjord, rekommenderar vi att du sticker några hål i jorden där överloppsvattnet kan rinna ut. Lagerhäggen 'Rotundifolia' tål nämligen inte att dess rötter står alltför länge i blöt. För övrigt är denna lagerhäggssort inte kräsen vad beträffar planteringsläge. Den trivs i såväl soliga som skuggiga planteringslägen, och med undantag för väldigt kalkrik jord trivs den i så gott som alla jordtyper. Den tål i själva verket även förorenad luft väl och är på så vis ett bra val för en trädgård i en urban miljö.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' som insynsskyddande häck

När människor tänker på sikttäta häckar leder tankarna snabbt till barrträdshäckar eller andra formella, vintergröna häckar. Lagerhäggen 'Rotundifolia' har inte mycket gemensamt med ovannämnda häckväxter, men detta är i själva verket orsaken till att den är så populär. 'Rotundifolia' är en vintergrön och välförgrenad häckväxt som kännetecknas av stora blad som bidrar till dess informella och lekfulla utseende. För övrigt är den ytterst snabbväxande: den kan växa upp till en halv meter per år. Det tar alltså inte särskilt länge innan din lagerhäggshäck når ögonhöjd.

Trots att 'Rotundifolia' är en ytterst snabbväxande lagerhäggssort behöver du inte beskära den ofta. Det räcker med att du mellan maj och september klipper bort de grenar som spretar ut för mycket för att din lagerhäggshäck skall hållas i form.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!