Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 175-200 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
836,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du på ett snabbt och enkelt sätt anlägga insynsskyddande häckar som är vintergröna och välförgrenade. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
5
Växtzoner
Zon 2
  • 5+ 836,10 kr
  • 15+ 714,40 kr
  • 30+ 686,90 kr
  • 50+ 653,40 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är ett utmärkt alternativ om du vill anlägga en vintergrön, sikttät, kompakt och insynsskyddande häck. Den växer bra i lätt fuktig, näringsrik och väldränerad jord, och trivs bra även i skuggiga lägen. Ta dock i beaktande att 'Rotundifolia växer relativt snabbt, vilket innebär att du måste beskära den regelbundet för att häcken skall förbli vacker. Lyckligtvis tål denna lagerhäggssort även en grövre beskärning utan svårigheter så detta utgör inget problem. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.

Höga lagerhäggar för mer integritet

Det dröjer inte länge innan lagerhäggen 'Rotundifolia' är tillräckligt hög för att fungera som en insynsskyddande häck. Den växer nämligen med ungefär 40 till 50 centimeter per år. När vi levererar dessa häckväxter försedda med rotboll till dig är de redan tillräckligt höga för att bidra med integritet i trädgården. Detta gör lagerhäggen 'Rotundifolia' dessutom på ett ytterst praktfullt sätt. Tack vare sina stora blad lockar dessa lagerhäggar till sig mer uppmärksamhet än de något mer formella, vintergröna häckväxterna som vanligtvis används för anläggandet av insynsskyddande häckar. Dessutom kännetecknas bladen av en vacker glans som återfinns bara på ett fåtal andra häckväxter.

Trots sin höga tillväxthastighet är lagerhäggen 'Rotundifolia' inte krävande vad beträffar skötsel: en beskärning per år är nog för att den skall må bra. Under de första åren kan du eventuellt beskära den en eller två gånger till för att uppmuntra grenarnas tillväxt, men detta är inte ett måste. Du bör dock undvika att beskära den före maj och efter september. Då är lagerhäggen 'Rotundifolia' nämligen i vila, vilket innebär att den kommer att återhämta sig mindre snabbt efter att du klippt den.

Leverans av din lagerhäggshäck samt planteringsinstruktioner

När du har slutfört din beställning kan du välja vilken vecka du önskar att vi levererar din lagerhägg 'Rotundifolia' till dig. Innan växterna anländer skickar vi ett meddelande till dig för att meddela vilken dag vi är på väg. Vi rekommenderar att du under leveransdagen gräver upp en fåra som är ungefär 35 centimeter bred och lika lång som häcken. På så vis kan du omedelbart anlägga din nya häck efter att plantorna har anlänt. Detta är viktigt, eftersom plantornas rötter kommer att torka ut om de är tvungna att vistas ovanför marken alltför länge.

Så länge jorden är väldränerad och inte alltför kalkrik kommer din lagerhäggshäck med stor sannolikhet att trivas bra i din trädgård. Lagerhäggen 'Rotundifolia' växer i själva verket utmärkt i såväl sol som i skugga. Dessutom tål den näringsfattig jord och förorenad luft exceptionellt väl.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!