Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 125-150 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
394,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en idealisk häckväxt för praktfulla, snabbväxande och insynsskyddande häckar som är vintergröna, välförgrenade och tål skugga utmärkt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 394,60 kr
  • 15+ 348,40 kr
  • 50+ 319,10 kr
  • 100+ 301,10 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är en välförgrenad och kompakt häckväxt som lämpar sig utmärkt för vintergröna, insynsskyddande häckar. Plantera den i lätt fuktig, näringsrik och väldränerad planteringsjord för att uppnå bästa möjliga resultat. Du kan även plantera den på en skuggig plats eftersom den trivs utmärkt i alla lägen. För övrigt är den relativt snabbväxande och bör således beskäras regelbundet. På så vis säkerställer du att den förblir vacker året om. Den tål beskärning utmärkt – inte ens en grövre beskärning utgör några som helst problem för 'Rotundifolia', den återhämtar sig snabbt. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.

Insynsskyddande häckar med ett överraskande utseende

Om du önskar ett snabbt resultat behöver du snabbväxande häckväxter. Dessa lagerhäggshäckar har inte nått ögonhöjd vid leveranstillfället, men eftersom lagerhäggen 'Rotundifolia' är en stor och snabbväxande lagerhäggssort dröjer det inte länge förrän den blivit så pass hög. I samband med detta lämpar den sig också utmärkt för att hålla tillbaka nyfikna blickar. Till utseendet avviker 'Rotundifolia' från många andra insynsskyddande häckväxter, som ofta har ett rätt formellt utseende. Lagerhäggar är i själva verket raka motsatsen till detta.

Lagerhäggens karaktär definieras i stor utsträckning av dess stora blad. Bladen har en fräscht grön färg och en glänsande ovansida, vilket gör att 'Rotundifolia' lockar till sig uppmärksamhet. Eftersom bladen på 'Rotundifolia' är så pass stora behöver du bara beskära häcken en gång årligen efter att de har vuxit fram. En lagerhäggshäck förlorar inte sin form särskilt lätt, eftersom den redan har ett ganska informellt utseende till att börja med. Den årliga beskärningen är därför främst till för att ge din lagerhäggshäck den önskade modellen.

Hur planterar jag en lagerhägg med rotboll?

På grund av priskvalitetsförhållandet väljer många trädgårdsmästare lagerhäggar med rotboll. Dessa häckväxter levereras med jord runt sina rötter så att rötterna förblir intakta. Detta innebär också att plantorna har en ytterst hög sannolikhet att slå rot när du väl planterar dem. Kom dock ihåg att göra detta så snart som möjligt efter att växterna har anlänt, annars kan rötterna torka ut, vilket i sin tur kan leda till svinn. Därför rekommenderar vi att du gräver upp en planteringsfåra redan samma dag som vi levererar dina häckväxter.

Placera växterna upprätt i fåran och fäst dem genom att täcka rotbollen med den uppgrävda jorden. Tryck sedan försiktigt till jorden med foten, och vattna slutligen din lagerhäggshäck. Lagerhäggen 'Rotundifolia' trivs utmärkt i så gott som alla väldränerade jordtyper.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!