Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Barrotad 20-30 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
44,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är bara 20 till 30 centimeter hög vid leveranstillfället, men eftersom den växer ungefär en halv meter per år kommer du snart att ha en hög lagerhäggshäck i din trädgård. Dessa lagerhäggsplantor är barrotade.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
20-30 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Växtzoner
Zon 2
  • 25+ 44,60 kr
  • 50+ 37,30 kr
  • 100+ 32,80 kr
  • 500+ 30,30 kr
Lagerhägg 'Rotundifolia' Barrotad 20-30 cm is available to buy in increments of 25

Product Info

Med lagerhägg 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan du skapa en klassisk lagerhäggshäck: ståtlig, pigg och vintergrön. En lagerhäggshäck kännetecknas av ett mindre formellt utseende än de flesta andra vintergröna häckväxter som används för anläggandet av insynsskyddande häckar, med trots detta är den lika sikttät. Dessa lagerhäggar har stora blad som är praktfullt glänsande på ovansidan, vilket bidrar till dess karakteristiska utseende. 'Rotundifolia' växer i själva verket omkring 40 till 50 centimeter per år men behöver trots detta bara beskäras en gång årligen. Dessa lagerhäggsplantor är 20 till 30 centimeter höga vid leveranstillfället och levereras som barrotade exemplar.

Om att plantera en barrotad lagerhäggshäck

Barrotade häckväxter finns tillgängliga enbart under vintern, detta gäller även lagerhäggen 'Rotundifolia'. När vi levererar dessa häckväxter till dig är det viktigt att du planterar dem så fort som möjligt. Vi rekommenderar därför att du redan under leveransdagen gräver en fåra åt häckväxterna så att du omedelbart kan gräva ned dem. På så vis minskar du risken för att växterna tar skada eller dör i onödan. Det en god idé att väta rötterna med hjälp av en trädgårdskanna eller trädgårdsslang innan du slutligen planterar 'Rotundifolia'.

Hos barrotade häckväxter är risken för svinn alltid större än hos häckväxter med rotboll. Därför rekommenderar vi att du alltid köper ungefär tio procent fler växter än du slutligen behöver. Dessa extraplantor kan du sedan plantera någon annanstans i trädgården, så att de omedelbart är i rätt höjd om en av de ursprungliga växterna visar sig misslyckas. Fördelen med barrotade häckväxter är emellertid att de är väldigt förmånliga jämfört med andra plantor.

Var kan jag plantera min lagerhäggshäck?

Lagerhäggen 'Rotundifolia' trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsjord: 'Rotundifolia' ogillar bara ytterst kalkrika jordar och vattenstagnation. En förorenad omgivning eller näringsfattig jord utgör inte heller något problem för Prunus laurocerasus. Denna vintergröna häckväxt tål vind utmärkt, men är förvisso en aning känslig för frost.

När du väl har planterat din lagerhäggshäck behöver du bara beskära den en gång per år. Detta kan låta märkligt eftersom 'Rotundifolia' har en hög tillväxthastighet, men en lagerhägg är i själva verket som vackrast när den inte är alltför stramklippt och dess naturliga växtsätt i stället accentueras. Anser du att din lagerhägg har blivit för stor eller bred? I så fall kan du föryngra den genom att klippa ned den till omkring 40 cm ovanför jordytan. Lagerhäggen 'Rotundifolia' återhämtar sig snabbt och kommer inom loppet av några år att återigen växa till en ståtlig lagerhäggshäck.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!