Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Otto Luyken' Kruka 40-50 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
166,80 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Otto Luyken' är en lättskött och vintergrön häckväxt som lämpar sig utmärkt för låga häckar. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
100 - 150
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Kompakt tillväxt, Lämplig som låg häck, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3
  • 10+ 166,80 kr
  • 15+ 142,10 kr
  • 50+ 124,60 kr
  • 100+ 117,60 kr

Product Info

Med lagerhägg 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') kan du lätt anlägga en vacker häck med ett dekorativt utseende. 'Otto Luyken' har små blad och förblir relativt låg, räkna med en maxhöjd på omkring 125 cm. För övrigt trivs 'Otto Luyken' i alla lägen och är inte heller kräsen vad beträffar jordtyp. Tack vare sin långsamma tillväxt räcker det att du beskär denna eleganta häckväxt en gång om året för att den skall behålla sitt eleganta utseende. Detta innebär också att 'Otto Luyken' lämpar sig utmärkt för mindre trädgårdar. Denna lagerhägg är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.

Lättodlade häckväxter för anläggandet av låga lagerhäggshäckar

Lagerhäggar är alltid ett bra val om du önskar anlägga en städsegrön häck som dessutom är lättskött. Dessa häckväxter trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper (med undantag för jord som innehåller mycket kalk) och växer lika bra i soliga som i skuggiga lägen. De flesta lagerhäggssorter växer mycket snabbt och har stora blad, vilket innebär att de bildar relativt stora och breda häckar. Lagerhäggen 'Otto Luyken' är dock i detta avseende ett undantag som bekräftar regeln. Denna lagerhäggssort växer nämligen mycket långsamt, bara 10 till 20 cm per år, och lämpar sig således utmärkt för anläggandet av låga lagerhäggshäckar.

Således är detta en idealisk häckväxt för trädgårdsmästare vars trädgårdar inte är tillräckligt stora för större lagerhäggssorter. Utöver detta är lagerhäggen 'Otto Luyken' också ett utmärkt val om du önskar anlägga en låg häck som fortfarande präglas av de glänsande blad som kännetecknar lagerhäggshäckar i allmänhet. Ett exempel på detta är om du vill anlägga en häck i främre delen av trädgården som helst inte skall bli mer än en meter hög. Lagerhäggen 'Otto Luyken' tål dessutom såväl hård vind som förorenad luft utmärkt, vilket innebär att trädgårdar där denna lagerhäggssort inte trivs är relativt sällsynta. Om du anser att din lagerhäggshäck har blivit för hög är det fullständigt möjligt att ge den en grövre beskärning, den återhämtar sig nämligen snabbt från detta.

Fördelar med krukodlade exemplar av lagerhäggen 'Otto Luyken'

En fördel med krukodlade häckväxter är att de inte behöver planteras omedelbart efter att de har anlänt. Dessa plantor har nämligen utvecklat ett rotsystem i krukorna, så det enda du behöver göra är att vattna plantorna tillräckligt fram tills du påbörjar planterandet. Vad beträffar planterandet gäller samma riktlinjer som för beskärningen: dessa plantor kan planteras när som helst under våren, sommaren eller hösten. Undvik dock att plantera den när nattfrost förekommer, detta leder nämligen till att växtens rötter får svårt för att tränga genom den hårda jorden. Avlägsna krukorna från plantorna innan du påbörjar planterandet.

Visa mer Visa mindre