Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Otto Luyken' Kruka 20-30 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
102,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Otto Luyken' är en vintergrön, låg, lättskött och buskaktig häckväxt. Den tål såväl skugga som torka väl och trivs bra i upp till zon 3. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 20-30 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
100 - 150
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
20-30 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Kompakt tillväxt, Lämplig som låg häck, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3
  • 10+ 102,90 kr
  • 15+ 87,50 kr
  • 50+ 76,80 kr
  • 100+ 72,80 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') är en ytterst bred, vintergrön häckväxt som växer bra i såväl sol som i skugga. Den är vinterhärdig och tål torka utmärkt. 'Otto Luyken' trivs bra i zon 1-3. För övrigt är denna lagerhäggssort lättskött och tål beskärning väl. Vidare är den ett bra alternativ för låga häckar eftersom den blir högst 100 cm hög. Den har smala, läderaktiga blad som är glänsande mörkgröna till färgen. Denna lagerhägg växer bra i alla olika planteringslägen. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 20-30 cm hög och levereras som krukväxt.

En vacker och relativt liten lagerhäggshäck

Anläggandet av låga lagerhäggshäckar innebär vanligtvis en hel del arbete. Storvuxna sorter, såsom lagerhäggen 'Rotundifolia' och lagerhäggen 'Novita' kan nämligen lätt växa en halv meter per år, vilket innebär att de egentligen bara lämpar sig för anläggandet av höga häckar. Lagerhäggen 'Otto Luyken' är dock ett undantag i detta avseende, den har nämligen kultiverats just för att förbli låg. Dess tillväxt på cirka 10 till 20 centimeter per år är ett exempel på detta. Detta innebär att det är möjligt att anlägga låga lagerhäggshäckar utan att man är tvungen att jämt och ständigt beskära häcken. Man behöver egentligen bara korta av de grenar som sticker ut ur häcken på hösten.

Även om lagerhäggen 'Otto Luyken' växer relativt långsamt, besitter den i övrigt faktiskt samma goda egenskaper som alla andra lagerhäggar. I och med att lagerhäggar är städsegröna häckväxter kommer du också att kunna njuta av en vacker, grön och avskiljande häck under hela året med denna lagerhäggssort. De dekorativa, gröna bladen är avlånga och kännetecknas av en vacker glans på ovansidan. På grund av dessa vackra blad rekommenderar vi att du använder dig av mindre beskärningssaxar eller sekatörer när du klipper häcken. Detta tar visserligen lite mer tid än om man beskär häcken med en stor häcksax, men med större redskap riskerar du att klippa genom bladen som gör häcken så vacker som den är.

Var kan lagerhäggen 'Otto Luyken' planteras?

En annan egenskap som lagerhäggen 'Otto Luyken' delar med andra lagerhäggssorter är att den trivs nästan var som helst. Så länge planteringsjorden är väldränerad och inte innehåller alltför mycket kalk, kommer lagerhäggen 'Otto Luyken' att utvecklas till en praktfull och låg lagerhäggshäck. Faktumet att den också är ytterst robust och således tål förorenad luft utmärkt är väldigt praktiskt, särskilt om man vill anlägga den i stadsträdgårdar som ofta är relativt små och således är som gjorda för lagerhäggen 'Otto Luyken'. I övrigt tål den också såväl vind som frost (ned till -25 °C) utan svårigheter.

Visa mer Visa mindre