Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Otto Luyken' Klump 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
192,30 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 40 oktober 2021
Lagerhäggen 'Otto Luyken' är en vintergrön häckväxt som trivs bra i upp till zon 3. Denna häckväxt kan bli upp till 125 cm hög och lämpar sig därför bäst i låga häckar. Denna lagerhägg är 40-50 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
100 - 150
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Kompakt tillväxt, Lämplig som låg häck, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3
  • 10+ 192,30 kr
  • 15+ 169,40 kr
  • 50+ 153,50 kr
  • 200+ 147,60 kr

Lagerhägg 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') är en vintergrön häckväxt som kännetecknas av mörkgröna, glänsande blad. Denna långsamväxande häckväxt är en idealisk häckväxt för låga, upp till 125 cm höga häckar. 'Otto Luyken' är inte bara en ståtlig och vacker häckväxt, den trivs dessutom bra i såväl sol som i skugga och klarar sig bra i upp till zon 3. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsjord. För övrigt är 'Otto Luyken' ett bra val särskilt för lite mindre trädgårdar. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 40-50 cm hög och levereras med rotboll.

Små, dekorativa lagerhäggshäckar

Trots att lagerhäggen är känd för sina vackra bad uppmärksammas den också på grund av sitt unika växtsätt. Många trädgårdsmästare anser därför att lagerhäggar enbart lämpar sig för anläggandet av stora lagerhäggshäckar. Lagerhäggen 'Otto Luyken' är dock ett undantag i detta avseende, den skiljer sig nämligen från andra lagerhäggssorter genom att den är relativt liten. Utöver detta växer lagerhäggen 'Otto Luyken' också relativt långsamt, högst 20 centimeter per år och ibland till och med så lite som 10 centimeter. Detta innebär att lagerhäggen 'Otto Luyken' är en relativt lättskött häckväxt; en beskärning per år torde vara mer än nog.

Vi rekommenderar att du använder dig av små beskärningssaxar eller trädgårdssaxar när du beskär lagerhäggen 'Otto Luyken'. Det kan vara lockande att använda större verktyg, eftersom man på så sätt kan bearbeta stora ytor på en gång, men när det gäller lagerhäggar gör stora häcksaxar mer skada än nytta. Med stora beskärningsredskap är det nämligen så gott som oundvikligt att man klipper genom häckens blad, medan bladen är just den egenskap som gör lagerhäggen 'Otto Luyken' till en så praktfull häckväxt. Om du tar väl hand om din lagerhäggshäck kommer din trädgård att präglas av bladens vackra glans under hela året. Detta beror på att lagerhäggar är städsegröna häckväxter.

Lagerhäggen 'Otto Luyken' trivs så gott som överallt

Lagerhäggen 'Otto Luyken' växer utmärkt på platser där många andra häckväxter har det svårt. Förorenad stadsluft eller blåsiga lägen nära kusten utgör inga problem för denna robusta häckväxt, och därtill trivs lagerhäggen 'Otto Luyken' också väl i skuggiga lägen. Endast tunga jordtyper som innehåller mycket vatten bör undvikas, detta kan nämligen leda till att rötterna på lagerhäggen 'Otto Luyken' börjar ruttna. Om din trädgård passar in på de omständigheter där lagerhäggen 'Otto Luyken' känner sig som hemma, är nästa steg att plantera den i trädgården. Gör detta så fort som möjligt efter att plantorna levererats till dig för att undvika att någonting går snett.

Visa mer Visa mindre