Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Kruka 175-200 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
995,40 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 40 oktober 2021
Lagerhäggen 'Novita' är en förbättrad version av lagerhäggen 'Rotundifolia'. Prunus 'Novita' är mindre mottaglig för både skadedjur och sjukdomar och den trivs i upp till zon III. Denna lagerhägg 'Novita' är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 995,40 kr
  • 15+ 983,20 kr
  • 30+ 914,90 kr
  • 50+ 893,50 kr

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du enkelt anlägga en vacker och luxuös häck i trädgården. En avgränsande häck som består av 'Novita' har ett mångfacetterat utseende, den är nämligen både robust och elegant. Detta beror främst på lagerhäggens stora, glänsande blad. Vidare är denna häckväxt vinterhärdig, den trivs i upp till zon III utan svårigheter. 'Novita' kännetecknas även av en snabb tillväxt, som innebär att du kommer att kunna njuta av en sikttät häck inom en relativt kort tid. Lagerhäggen 'Novita' är i själva verket en förbättrad version av lagerhäggen 'Rotundifolia'. Denna 'Novita' är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.

En robust lagerhägg som snabbt ger avskildhet i trädgården

Eftersom lagerhägg 'Novita' växer med 40 till 50 centimeter per år, är den en populär häckväxt bland trädgårdsmästare som snabbt vill åstadkomma en insynsskyddande häck. Om du snabbt önskar en sikttät häck men inte vill använda dig av färdiga häckar, kan du använda dig av dessa 1,75-2 meter höga lagerhäggar. Efter att du har planterat dessa körsbärslager i trädgården behöver du bara beskära dem en aning, och vips kan du njuta av en sikttät häck. Det lönar sig dock att be någon om hjälp med själva planterandet av dessa lagerhäggar. På så sätt är det lättare att förflytta växterna samt säkerställa att de verkligen står upprätt i planteringsfåran.

Vidare behöver du inte oroa dig för att lagerhäggen 'Novita' inte skulle klara sig i din trädgård. Denna lagerhäggssort är nämligen extremt robust, till och med om man jämför den med andra lagerhäggar. Den tål förorenad luft, torka och frost väl, och angrips inte av de växtsjukdomar som utgör en risk för andra lagerhäggssorter. Liksom många andra häckväxter har lagerhäggen 'Novita' dock svårt med jord som inte är väldränerad och tål inte heller jord som är väldigt rik på kalk. För övrigt trivs den egentligen var som helst. Den växer till exempel utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen.

Lagerhägg 'Novita' — en lättskött häckväxt

När du väl har planterat din lagerhäggshäck kommer den inte att vålla besvär vad beträffar skötseln. För att vara en snabbväxande häckväxt kräver lagerhäggen 'Novita' nämligen anmärkningsvärt lite beskärning. Så länge du beskär den en gång varje vår kommer din lagerhäggshäck att förbli vacker och frisk. Vi rekommenderar att du använder dig av små beskärningssaxar eller trädgårdssaxar för detta ändamål, eftersom det nästan är oundvikligt att klippa igenom lagerhäggens vackra blad om man använder sig av större beskärningsverktyg. Du kan naturligtvis beskära din lagerhäggshäck en gång till på hösten, om du tillhör de trädgårdsmästare som föredrar en relativt formell och stramklippt häck.

Visa mer Visa mindre