Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Kruka 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
859,90 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Novita' är en snabbväxande och vintergrön häckväxt med ett robust utseende. Prunus laurocerasus 'Novita' trivs i alla planteringslägen. Denna 'Novita' är 150-175 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 859,90 kr
  • 15+ 783,00 kr
  • 30+ 717,20 kr
  • 100+ 675,90 kr

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du relativt snabbt åstadkomma en vacker, vintergrön häck i trädgården. Denna robusta lagerhäggssort växer nämligen relativt snabbt. Tack vare sina stora blad blir den dessutom fullständigt sikttät inom en kort tid. Fåglar gillar att besöka 'Novita' på hösten, eftersom häcken då pryds av bär som fåglarna gillar. 'Novita' trivs bra i såväl sol som i skugga, så var inte orolig ifall du inte har mycket solsken i trädgården. Den är inte heller kräsen vad beträffar jordtyper, men undvik dock att plantera den i jord som förblir blöt. Denna 'Novita' är 150-175 cm hög och levereras som krukväxt.

Alla lagerhäggens goda egenskaper — och mer

Lagerhäggar tillhör de mest populära häckväxterna i vårt sortiment, vilket inte är någon slump. Prunus laurocerasus är helt enkelt en häckväxt vars egenskaper är idealiska för anläggandet av häckar. Faktumet att lagerhäggar är vintergröna är naturligtvis en uppskattad egenskap, eftersom detta innebär att häcken behåller sina blad året runt. Dessutom säkerställer de stora, eleganta bladen, i samspel med de tätt växande grenarna, att ingen kommer kunna se genom din lagerhäggshäck. För övrigt har en lagerhäggshäck ett utseende som ofta beskrivs som glatt och sprudlande. Detta kan bero på bladens glans, men också på det lekfulla växtsätt som kännetecknar lagerhäggar i allmänhet.

Lagerhäggen 'Novita' besitter alla ovannämnda goda egenskaper, men detta är inte allt. Lagerhäggen 'Novita' är till exempel en aning robustare än andra sorters körsbärslager. Detta innebär att du, genom att välja lagerhägg 'Novita', kan minska risken för att din häck angrips av svampsjukdomar såsom hagelskottsjuka, och att stränga vintrar är mindre problematiska för din häck. För övrigt är Prunus laurocerasus redan en väldigt robust häckväxt i sig självt. Denna häckväxt tål nämligen att utsättas för ett antal omständigheter som många andra häckväxter har svårt med, såsom torr jord eller förorenad luft. Det enda du egentligen behöver vara mån om är att jorden där häcken står bör vara väldränerad.

Ytterligare tips för en sprudlande lagerhäggshäck

Lagerhägg trivs så gott som överallt, som en påföljd av att den är så lättskött. Om du tar ovanstående tips i beaktande och säkerställer att plantorna står upprätt i planteringsfåran, kommer du snart att kunna njuta av en praktfull lagerhäggshäck. Om du så önskar kan du låta plantorna stå kvar i sina krukor medan du inväntar det optimala planteringstillfället. Kom dock ihåg att vattna din lagerhägg tillräckligt under tiden, så att rötterna inte torkar ut.

Visa mer Visa mindre