Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Barrotad 20-30 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
52,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en ytterst robust lagerhäggssort som på nolltid kan skapa en sikttät häck som dessutom är lättskött. Dessa lagerhäggsplantor är 20 till 30 centimeter höga vid leveranstillfället och levereras med bara rötter.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Blommande växt Blommande växt
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
20-30 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
  • 25+ 52,20 kr
  • 50+ 44,60 kr
  • 100+ 40,20 kr
  • 500+ 39,50 kr
Lagerhägg 'Novita' Barrotad 20-30 cm is available to buy in increments of 25

Product Info

Till utseendet är lagerhäggen 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') väldigt lik den populära sorten 'Rotundifolia', men 'Novita' är mer resistent mot olika slags växtsjukdomar. Vidare har båda ovannämnda lagerhäggssorter en hel del goda egenskaper. Båda sorterna är vintergröna och kännetecknas av ytterst eleganta löv. Dessutom är dessa lagerhäggar inte krävande vad beträffar skötsel, detta trots att de är relativt snabbväxande. Tack vare sina stora blad och täta grenar är en lagerhäggshäck ett utmärkt val för en insynsskyddande häck. Dessa lagerhäggsplantor levereras som barrotade exemplar. Vid leveranstillfället är plantorna 20 till 30 centimeter höga men de kommer snabbt att växa till en ståtlig lagerhäggshäck.

En robust, men samtidigt dekorativ, vintergrön häck

Elegant, vintergrön och robust. En träffsäker beskrivning om man vill beskriva lagerhäggen 'Novita' med tre ord. Denna lagerhägg tål en hel del omständigheter som många andra häckväxter har svårt med, såsom förorenad luft, ihållande torka eller växtsjukdomar som drabbar vissa andra lagerhäggssorter. För övrigt kännetecknas lagerhäggen 'Novita' av alla de egenskaper som är typiska för lagerhäggar i allmänhet: stora blad som glänser på ovansidan, och tätt växande grenar som gör att dessa häckväxter är idealiska för anläggandet av insynsskyddande häckar. Dessutom växer lagerhäggen 'Novita' upp till 40 till 50 centimeter per år, vilket innebär att den kategoriseras som en snabbväxande häckväxt.

Det tar alltså bara ett par år innan dessa 20 till 30 centimeter höga krukväxter är tillräckligt höga för att skydda din trädgård från nyfikna blickar. Till skillnad från andra snabbväxande häckväxter behöver du dessutom inte beskära din lagerhäggshäck oftare än en eller två gånger om året. Eftersom en lagerhäggshäck är mindre stram och formell än till exempel en barrhäck eller en buxbomshäck, spelar det ingen roll om den inte är fullständigt rak. Faktum är att den naturliga tillväxten som lagerhäggen 'Novita' präglas av är exakt vad som gör den så dekorativ. Ta dock i beaktande att den, på grund av sin tillväxt, kräver relativt mycket utrymme på bredden. Om du vill anlägga en smalare lagerhäggshäck rekommenderar vi lagerhäggen 'Genolia'®.

Lagerhäggen 'Novita' är ingen krävande häckväxt

Lagerhäggen 'Novita' är ingen svårskött häckväxt, och den är inte heller krävande vad beträffar planteringsläge. Den trivs utmärkt i skuggiga lägen, men växer också bra i fullt solljus. Dessutom har den, såsom tidigare nämndes, föga problem med förhållanden som är problematiska för andra häckväxter, med undantag för blöt jord. Akta dig för att låta lagerhäggens rötter stå alltför länge i blöt, detta kommer nämligen att skada häcken. Därför är det viktigt att du alltid ser till att jorden är väldränerad innan du planterar din lagerhäggshäck.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!