Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Mano' Kruka 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Mano'
234,00 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Mano' är en idealisk häckväxt för eleganta häckar. 'Mano' skiljer sig från andra lagerhäggssorter i att den har rödaktiga skott och små blad. Denna lagerhägg 'Mano' är 30-40 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
100 - 150
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Buskigt, Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Mano'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lämplig som låg häck, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 234,00 kr
  • 15+ 194,70 kr
  • 50+ 177,70 kr
  • 200+ 148,60 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Mano' (Prunus laurocerasus 'Mano') har små, prydliga blad som den behåller även under vintern. På våren får 'Mano' rödaktiga skott som bidrar till häckens dekorativa och unika utseende. Denna lagerhäggssort lämpar sig för anläggandet av upp till 150 cm höga häckar. Den är inte kräsen vad beträffar planteringsläge, 'Mano' trivs i såväl sol som i skugga. För övrigt är detta en ytterst vinterhärdig häckväxt, 'Mano' trivs väl i klimat upp till zon 3. Den är också en favorit bland fåglar. Denna lagerhägg 'Mano' är 30-40 cm hög och levereras som krukväxt.

En idealisk häckväxt för låga till medelhöga lagerhäggshäckar

Lagerhäggar är i allmänhet kända för sina stora blad. Dessa blad präglas av en glans som gillas av så gott som alla trädgårdsmästare, men vissa trädgårdsmästare föredrar häckväxter med lite mindre blad för att på så sätt åstadkomma mindre pompösa häckar. I så fall är lagerhäggen 'Mano' ett idealiskt alternativ. En lagerhäggshäck som består av dessa plantor präglas av ett relativt kompakt och stramt utseende i jämförelse med vanlig lagerhägg. En annan faktor som bidrar till detta är dess långsamma tillväxt på ca 20 till 30 centimeter per år. Detta innebär samtidigt att lagerhäggen 'Mano' är en relativt lättskött häckväxt. En eller två beskärningar per år är tillräckligt för att den skall behålla den önskade formen.

Som en påföljd av dess långsamma tillväxt förblir lagerhäggen 'Mano' också relativt låg. Om du använder lagerhäggen 'Mano' för att anlägga en lagerhäggshäck i trädgården kommer häcken att blir lite högre än riktigt låga lagerhäggssorter, såsom lagerhäggen 'Otto Luyken' eller lagerhäggen 'Zabeliana', men aldrig mycket högre än en och en halv meter. Om du vill kan du också hålla den lägre än det, vilket medför att denna lagerhägg också lämpar sig för häckar i främre delen av trädgården. I övrigt präglas den på våren av en vit blomning som inte är särskilt storartad, men som trots det gillas av fjärilar och bin på samma sätt som växtens mörkröda till mörklila höstbär gillas av fåglar.

Fördelar med lagerhäggen 'Mano'

Det finns talrika fördelar med att välja just lagerhäggen 'Mano'. Denna städsegröna häckväxt trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper och är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläget. Lagerhäggar växer lika bra i soliga som i skuggiga lägen och trivs i själva verket också utmärkt i stadsträdgårdar som präglas av förorenad luft. Inte alla lagerhäggar är lika vinterhärdiga, men lagerhäggen 'Mano' tål köld väldigt bra. Avlägsna krukorna från rotklumparna innan du påbörjar planterandet av din lagerhäggshäck för att på så sätt säkerställa att växternas rotsystem kan utvecklas väl i trädgårdsjorden.

Visa mer Visa mindre