Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Herbergii' Kruka 60-80 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Herbergii'
329,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' kännetecknas av ett elegant utseende och en kompakt tillväxt. Prunus laurocerasus 'Herbergii' är en lättskött häckväxt som tål beskärning utmärkt. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättklippt Lättklippt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande, Kompakt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lättklippt, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 329,50 kr
  • 15+ 280,10 kr
  • 50+ 247,30 kr
  • 200+ 233,30 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' är en lättskött och elegant häckväxt som tål beskärning utmärkt. Genom att regelbundet beskära Prunus laurocerasus 'Herbergii' stimulerar du nya grenar att växa fram. På så vis kommer din lagerhäggshäck att behålla sitt kompakta och vackra utseende under en lång tid framöver. Denna häckväxt är relativt snabbväxande och är inte kräsen: den trivs i alla planteringslägen och så gott som alla jordtyper så länge jorden är väldränerad. För övrigt pryds 'Herbergii' av en riklig, vit blomning. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.

Njut av en vackert blommande lagerhäggshäck

Det som gör lagerhäggen 'Herbergii' till en unik häckväxt är dess vita blommor. Det finns nämligen inte många lagerhäggssorter som blommar på ett iögonfallande sätt. Portugisisk lagerhägg och lagerhäggen 'Caucasica' blommar visserligen på ett elegant och subtilt sätt, men lagerhäggen 'Herbergii' är en oundviklig häckväxt om du vill kunna njuta av en rikligt blommande lagerhäggshäck. I maj och juni pryds den av talrika blommor som syns extra tydligt tack vare den starka färgkontrasten som blommorna utgör gentemot häckens mörkgröna blad. Du kan dessutom ytterligare främja häckens blomning genom att plantera lagerhäggen 'Herbergii' i ett soligt läge, även om den också trivs utmärkt på skuggiga platser.

Vidare är det viktigt att du sköter om din lagerhäggshäck på rätt sätt så att den får möjligast många blommor. Genom att årligen klippa bort de gamla blommorna efter att häcken har blommat klart kan du säkerställa att dessa inte sitter i vägen för de nya blommorna året därpå. Du kan också påverka blomningen genom att välja ett optimalt tillfälle för beskärningen. Lagerhäggar kan beskäras när som helst på våren eller sommaren, men om du vill att den blommar så rikligt som möjligt rekommenderar vi att du inte beskär den innan den har blommar klart, omkring juli. Använd helst små beskärningsverktyg för detta, på så sätt kan du nämligen undvika att skada häckens dekorativa blad.

En elegant och insynsskyddande häck

Förutom att lagerhäggen 'Herbergii' bildar praktfulla häckar, kan den också bidra med mer avskildhet i trädgården. Detta beror på att lagerhäggar är städsegröna häckväxter som dessutom är välförgrenade. Dessa 60 till 80 cm höga exemplar kräver dock en aning tålamod, lagerhäggen 'Herbergii' växer nämligen en aning långsammare än andra lagerhäggssorter (20 till 40 centimeter per år), men detta innebär samtidigt att din lagerhägg är exceptionellt lättskött. Utöver detta är lagerhäggen 'Herbergii' också en lättskött häckväxt vad beträffar jordtyper: den trivs i så gott som all väldränerad jord så länge jorden inte innehåller mycket kalk.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!