Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Herbergii' Kruka 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Herbergii'
195,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' är en lättskött, luxuös och vintergrön häckväxt. Den tål beskärning väl och trivs i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättklippt Lättklippt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande, Kompakt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lättklippt, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 195,50 kr
  • 15+ 168,60 kr
  • 50+ 145,30 kr
  • 200+ 139,40 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' (Prunus laurocerasus 'Herbergii') är en elegant häckväxt som kännetecknas av vackra, glänsande, mörkgröna blad och en riklig, vit blomning. Denna häckväxt är särskilt populär bland fåglar och under blomningstiden berikas din trädgård även av fjärilar, bin och andra insekter som gillar att besöka häcken. Denna vintergröna häckväxt lämpar sig för både låga och medelhöga häckar men kan även anläggas i form av solitära plantor. Den är inte kräsen vad beträffar planteringsläge, 'Herbergii' trivs i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.

En lagerhäggshäck med en unik karaktär

Trädgårdsmästare som väljer lagerhäggen 'Herbergii' gör det ofta främst på grund av dess rikliga blomning. Det finns nämligen ingen annan lagerhägg som präglas av en lika riklig blomning som lagerhäggen 'Herbergii'. Detta är dock inte allt som denna lagerhäggssort har att erbjuda. Lagerhäggen 'Herbergii' kännetecknas nämligen av mörkare blad än andra lagerhäggssorter, vilket innebär att den präglas av en unik karaktär även när den inte blommar. Dessa blad glänser dessutom vackert, något som är typiskt för lagerhäggar i allmänhet. Bladen säkerställer att du kan njuta av en vacker trädgård året runt, alla lagerhäggar i vårt sortiment är nämligen städsegröna häckväxter.

De trädgårdsmästare som vill anlägga insynsskyddande häckar väljer ofta mer snabbväxande lagerhäggssorter. Lagerhäggen 'Herbergii' växer dock fortfarande ganska snabbt, med 20 till 40 cm per år, vilket innebär att den inom loppet av några år kommer att säkerställa mer avskildhet i trädgården. Dess långsammare tillväxt gör dessutom att den är lite mer lättskött än de flesta andra lagerhäggssorter som används för anläggandet av insynsskyddande häckar. En beskärning per år är vanligtvis tillräckligt. Beskär den helst efter att den har blommat klart, på så sätt kan du nämligen njuta av häckens blomning till fullo. Lagerhäggen 'Herbergii' blommar som mest om den får stå på en solig plats, men den trivs också utmärkt i skuggiga lägen.

En lättskött häckväxt

Lagerhäggen 'Herbergii' är inte heller någon kräsen häckväxt vad beträffar planteringsjorden. Se dock till att jorden är väldränerad, annars kan häckens rötter nämligen börja ruttna med tiden. I övrigt ogillar lagerhäggen 'Herbergii' kalkhaltig jord, men tål däremot såväl frost, vind som förorenad luft utmärkt. Eftersom dessa häckväxter levereras i krukor behöver du inte plantera om dem omedelbart efter att de har anlänt. Kom dock ihåg att vattna växterna med jämna mellanrum om du väntar med att plantera dem. Glöm inte heller att avlägsna krukorna från rötterna innan du påbörjar planterandet.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!