Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Herbergii' Klump 125-150 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Herbergii'
10% Rabatt I kundvagnen
409,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' är en vintergrön häckväxt som lämpar sig utmärkt för anläggandet av vackra häckar. Den trivs i såväl sol som i skugga och föredrar väldränerad jord. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättklippt Lättklippt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande, Kompakt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lättklippt, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 409,50 kr
  • 15+ 373,90 kr
  • 50+ 342,30 kr
  • 100+ 315,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' (Prunus laurocerasus 'Herbergii') är en praktfull häckväxt som lämpar sig för att anlägga upp till 180 cm höga häckar. Det är naturligtvis också möjligt att klippa ned den ifall man föredrar en lägre häck. Denna vintergröna buske har ett elegant utseende: 'Herbergii' kännetecknas av smala, mörkgröna, glänsande löv och en riklig, vit blomning. För övrigt trivs den i alla planteringslägen och tål beskärning utmärkt. Denna lättskötta häckväxt är inte heller kräsen vad beträffar jordtyp, så länge jorden är väldränerad trivs den bra. 'Herbergii' kan även planteras som solitära plantor. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.

En unik lagerhäggshäck

Ibland är skillnaderna mellan olika lagerhäggssorter minimala. Lagerhäggen 'Rotundifolia' och lagerhäggen 'Novita' är till exempel mycket lika varandra till utseendet, och lagerhäggen 'Genolia' skiljer sig från dessa lagerhäggssorter främst på grund av sina upprättväxande grenar. Lagerhäggen 'Herbergii' är dock en lagerhägg som till utseendet är väldigt olik andra sorter i vårt sortiment. Detta är som tydligast när häcken blommar i maj och juni. Medan lagerhäggshäckar i allmänhet inte är kända för sin blomning, präglas lagerhäggen 'Herbergii' av en riklig blomning som består av vita blomklasar, särskilt om häcken får växa i ett soligt läge. Dessutom skiljer sig häcken utseendemässigt från andra lagerhäggssorter på grund av sina blad, som är mycket mörkare till färgen.

Trots dessa skillnader har denna lagerhäggssort naturligtvis även en del egenskaper gemensamt med andra lagerhäggar i vårt sortiment. Lagerhäggar gillas ofta på grund av sina glänsande, stora blad, något som även stämmer in på lagerhäggen 'Herbergii'. Dessutom är alla lagerhäggssorter städsegröna och välförgrenade häckväxter. Således är lagerhäggen 'Herbergii' ett utmärkt val för anläggandet av insynsskyddande häckar, även om detta kan dröja ett tag eftersom lagerhäggen 'Herbergii' inte är en särskilt snabbväxande häckväxt. Om du dock väljer dessa 1,25 till 1,50 meter höga plantor är du redan på god väg och behöver inte vänta mer än ett par år på att din häck blir tillräckligt hög för att hålla tillbaka nyfikna blickar.

Plantering och skötsel av lagerhäggen 'Herbergii'

På grund av dess relativt långsamma tillväxt är lagerhäggen 'Herbergii' också en ytterst lättskött häckväxt. Genom att beskära den en gång per år kan du säkerställa att din lagerhäggshäck alltid ser så vacker ut som möjligt. Om du vill att din lagerhäggshäck präglas av en möjligast sprudlande blomning rekommenderar vi att du beskär den efter att den blommat klart (omkring juni), men i princip kan du beskära din lagerhäggshäck när som helst under våren eller sommaren. Plantera lagerhäggen 'Herbergii' i väldränerad jord som inte innehåller mycket kalk. Lagerhäggen 'Herbergii' trivs också utmärkt i skuggiga lägen, även om detta kommer att leda till att den får färre blommor än om den får växa på en solig plats.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!