Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Kruka 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
493,90 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Genolia' är en vintergrön och ytterst vinterhärdig som trivs bra i alla lägen i trädgården. Vidare är den lättskött och snabbväxande. Denna 'Genolia' är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 493,90 kr
  • 15+ 481,80 kr
  • 50+ 449,10 kr
  • 200+ 431,30 kr

Om du letar efter en ytterst robust och vinterhärdig häckväxt är lagerhäggen 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') den idealiska häckväxten för dig. Tack vare sin upprätta tillväxt lämpar den sig dessutom för smalare häckar. Den har vackra, mörkgrönt glänsande blad och är dessutom vintergrön. För övrigt tål 'Genolia' beskärning utmärkt och är relativt lättskött. Den trivs i alla olika planteringslägen och är inte kräsen vad beträffar jordtyp, så länge jorden inte innehåller mycket kalk trivs den bra. Tack vare sitt relativt informella utseende bidrar denna häckväxt med ett naturligt utseende i trädgården. Denna 'Genolia' är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.

Lagerhäggen 'Genolia' kräver inte mycket utrymme

Snabbväxande lagerhäggssorter lämpar sig bäst för anläggandet av höga lagerhäggshäckar. På grund av sin snabba tillväxt på 40 till 60 centimeter per år är det nämligen inte väldigt lätt att hålla lagerhäggen 'Genolia' liten. Ett ytterligare problem med många lagerhäggssorter är att de blir rätt breda och således inte passar i alla trädgårdar. Lagerhäggen 'Genolia' är dock ett undantag i detta avseende, eftersom dess grenar växer mer upprätt, vilket innebär att den inte blir mer än 80 till 90 cm bred. Detta gör att lagerhäggen 'Genolia' är väldigt populär bland trädgårdsmästare som vill anlägga en vacker lagerhäggshäck i en relativt liten trädgård.

En av de främsta fördelarna med en hög lagerhäggshäck är att den kan hålla tillbaka nyfikna blickar. Lagerhäggen är nämligen en städsegrön häckväxt, vars tätt växande och stora blad säkerställer att ingen kan se genom häcken. Eftersom lagerhäggen 'Genolia' också är en ytterst snabbväxande häckväxt, kommer den snabbt att bli fullständigt sikttät. Dessa plantor är 80 till 100 cm höga vid leveranstillfället, men inom loppet av två till tre år kommer de att nå ögonhöjd och således bilda en ytterst dekorativ, insynsskyddande häck. Du kan räkna med detta även om du planterar din häck i ett skuggigt läge.

Var trivs lagerhäggen 'Genolia'?

Lagerhäggen 'Genolia' är ingen kräsen häckväxt, den trivs i så gott som alla jordtyper och planteringslägen. Vi rekommenderar dock att du ser till att planteringsjorden är väldränerad, eftersom häckens rötter kan skadas om de kommer att stå i blöt under en längre tid. Utöver detta kommer lagerhäggen 'Genolia' att växa utmärkt så länge jorden inte innehåller alltför mycket kalk. Du behöver inte heller oroa dig om din trädgård är belägen i en stadsmiljö med avgasfylld luft, lagerhäggen 'Genolia' tål nämligen förorenad luft utmärkt, liksom såväl frost som vind.

Visa mer Visa mindre