Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Kruka 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
278,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Genolia' är en robust häckväxt som kännetecknas av en kompakt och smal tillväxt. Denna häckväxt är dessutom vintergrön och vinterhärdig, den trivs i upp till zon III utan svårigheter. Denna lagerhägg är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 278,10 kr
  • 15+ 255,40 kr
  • 50+ 235,40 kr
  • 200+ 211,50 kr

Product Info

Lagerhägg 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en vintergrön häckväxt som är ytterst vinterhärdig, den trivs i upp till zon III utan svårigheter. För övrigt kännetecknas den av ett elegant utseende; den smala, upprätta tillväxten och de prydliga, glänsande, avlånga bladen bidrar till att 'Genolia' är en idealisk häckväxt ifall man vill anlägga en hög, insynsskyddande häck. Den trivs dessutom i så gott som alla lägen och jordtyper, så länge jorden inte innehåller mycket kalk. Vidare är detta en lättklippt häckväxt. Denna lagerhägg 'Genolia' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.

En smal häck med ett lekfullt utseende

Lagerhäggen 'Genolia' är en häckväxt som, förutom att den kännetecknas av relativt smala blad, också förblir relativt smal som häck. En lagerhäggshäck kommer naturligtvis att vara något bredare än en häck av murgröna eller en tujahäck som har beskurits smalt, eftersom dess stora löv tar upp en del utrymme. Om du vill kunna njuta av det lekfulla utseendet som kännetecknar lagerhäggshäckar, men trots detta föredrar en relativt smal häck, är lagerhäggen 'Genolia' en idealisk häckväxt för dig. Grenarna på lagerhäggen 'Genolia' växer mer upprätt än grenarna på andra lagerhäggssorter, vilket innebär att denna lagerhägg kommer att bli lika hög som till exempel lagerhäggen 'Rotundifolia', även om den bara blir ca 80 till 90 cm bred.

Om du väljer dessa 60 till 80 centimeter höga krukväxter kommer det att ta en tid innan häcken blir tillräckligt hög för att vara insynsskyddande. Lagerhäggen 'Genolia' är dock en idealisk häckväxt för anläggandet av sikttäta häckar, den är nämligen både välförgrenad och städsegrön. Eftersom lagerhäggen 'Genolia' växer väldigt snabbt, mellan 40 och 60 cm per år, kommer det trots allt inte att ta mer än ett par år innan den når ögonhöjd. Till skillnad från vad man kunde tro när man ser till häckens snabba tillväxt, är lagerhäggen 'Genolia' en ytterst lättskött häckväxt. Beskär din lagerhäggshäck en eller två gånger om året så fortsätter den att växa på ett snyggt sätt. Om du föredrar en smalare häck är det också fullt möjligt att beskära den två gånger per år.

Lagerhäggen 'Genolia' är ingen svårskött häckväxt

Smala lagerhäggshäckar gillas ofta av trädgårdsmästare med relativt små trädgårdar. Inte alla trädgårdar rymmer lagerhäggssorter såsom 'Rotundifolia' eller 'Novita'. Stadsträdgårdar är ofta relativt smala, vilket innebär att lagerhäggssorter såsom lagerhäggen 'Genolia' är ett mycket bättre val. En annan fördel med lagerhäggen 'Genolia' i detta avseende är att den tål förorenad luft utmärkt. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläget. Lagerhäggen 'Genolia' trivs nämligen lika bra i soliga som i skuggiga lägen, och vad beträffar planteringsjorden bör du egentligen bara undvika kalkrika jordtyper eller jord som inte är väldränerad. För övrigt trivs denna lagerhäggssort egentligen i alla jordtyper.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!