Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Kruka 50-60 cm

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
246,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhägg 'Genolia' kan du lätt anlägga en vintergrön och smal häck som kan bli upp till 350 cm hög. Denna lagerhägg 'Genolia' är 50-60 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
50-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 246,50 kr
  • 15+ 223,70 kr
  • 50+ 196,70 kr
  • 200+ 178,60 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en vintergrön häckväxt som lämpar sig utmärkt för höga, smala häckar. Den pryds av mörkgröna, avlånga och glänsande blad. Dessa praktfulla blad och den smala, upprätta och kompakta tillväxten medför att du kan använda 'Genolia' för att skapa en stilig, avgränsande häck. Du kan naturligtvis även plantera denna buske solitärt eller i grupp. Förutom att 'Genolia' är vintergrön är den också ytterst vinterhärdig, den trivs nämligen i upp till zon III. För övrigt är detta en lättskött och lättklippt häckväxt. Denna lagerhägg 'Genolia' är 50-60 cm hög och levereras som krukväxt.

En robust lagerhägg för en smal lagerhäggshäck

Det tar vanligtvis inte länge för små lagerhäggar att bli relativt höga, vilket också är fallet med lagerhäggen 'Genolia'. Denna snabbväxande häckväxt växer nämligen med omkring 40 till 60 centimeter per år, vilket innebär att det bara är en tidsfråga innan lagerhäggen 'Genolia' blir tillräckligt hög för att erbjuda mer avskildhet i trädgården. Denna robusta lagerhäggssort präglas dock av ett annorlunda växtsätt än många andra sorter, vilket gör att den lämpar sig för relativt små trädgårdar. Dess grenar växer nämligen mer upprätt, samtidigt som de fortfarande kännetecknas av de praktfulla, glänsande blad som pryder lagerhäggar i allmänhet. På grund av denna uppåtgående tillväxt är lagerhäggen 'Genolia' en av de smalaste lagerhäggssorterna som kan nå ögonhöjd.

Innan du kan njuta av detta måste du naturligtvis plantera lagerhäggen 'Genolia'. Lyckligtvis är den ingen kräsen häckväxt, den trivs nämligen så gott som överallt. De enda jordtyper som lagerhäggen 'Genolia' har svårt med är kalkhaltig jord eller jord som inte är väldränerad. Så länge du beaktar dessa två krav kommer din lagerhäggshäck att växa utmärkt. Det spelar nämligen inte heller någon roll om du planterar din lagerhäggshäck i ett soligt eller skuggigt läge, den trivs lika bra i alla planteringslägen. Du behöver inte heller oroa dig ifall din trädgård är relativt liten eller är belägen längs en trafikerad väg. Lagerhäggen 'Genolia' tål nämligen också förorenad luft utmärkt.

Lagerhäggen 'Genolia' — skötsel

Snabbväxande häckväxter kräver vanligtvis tre till fyra beskärningar varje år. Lagerhäggshäckar är dock ett undantag i detta avseende, eftersom de inte behöver klippas i väldigt formella former. Genom att beskära lagerhäggen 'Genolia' en gång per år, antingen tidigt på våren eller under sensommaren, säkerställer du att den behåller sin form. Du kan också välja att beskära din lagerhäggshäck två gånger per år om du föredrar en extra smal häck. Om din trädgård är mindre till storleken är detta att rekommendera. Innan planterandet bör du avlägsna krukorna från plantornas rötter, annars kan rotsystemet inte utvecklas tillräckligt för att plantorna skall växa till en hög lagerhäggshäck.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!