Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 200-225 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
1 626,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia'® växer högt men förblir smal. Dessa exemplar är redan minst 2 meter höga vid leveranstillfället. Eftersom denna sort är välförgrenad och städsegrön bidrar den med avskildhet i trädgården året runt, även i en mindre trädgård.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Upprättväxande Upprättväxande
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
200-225 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 1 626,60 kr
  • 15+ 1 495,80 kr
  • 30+ 1 364,70 kr
  • 50+ 1 267,00 kr

Product Info

Många trädgårdsmästare gillar lagerhäggen 'Genolia'® (Prunus laurocerasus' Genolia'®) på grund av dess typiska utseende, lagerhäggshäckar som denna kännetecknas nämligen av ett väldigt annorlunda utseende än andra städsegröna häckväxter. Lagerhäggshäckar pryds bland annat av stora och glänsande blad. Av den anledningen beskärs en lagerhäggshäck aldrig i väldigt formella former. Om du ger lagerhäggar tillräckligt med utrymme kommer de att bilda en vacker, informell häck som behåller sitt fräscha utseende året runt. I mindre trädgårdar kan utrymmesbrist dock utgöra ett problem. I så fall är lagerhäggen 'Genolia'® en optimal lösning, eftersom dess grenar växer mer upprätt vilket gör att häcken förblir relativt smal.

Snabbväxande och lättskött

Genom att anlägga en hög lagerhäggshäck i trädgården garanterar du avskildhet i trädgården. Lagerhäggar som blir tillräckligt höga för detta växer vanligtvis väldigt snabbt, vilket innebär att du aldrig behöver vänta särskilt länge på att din häck blir fullständigt insynsskyddande. Detta är också fallet med lagerhäggen 'Genolia'® som växer med ungefär en halv meter årligen. Om du trots detta omedelbart vill åstadkomma en sikttät häck i trädgården, rekommenderar vi att du väljer dessa 2-2,25 meter höga exemplar. Efter att du planterat och eventuellt beskurit dessa häckväxter kan du omedelbart njuta av en hög lagerhäggshäck i trädgården.

Till skillnad från många andra snabbväxande häckväxter behöver du egentligen bara beskära lagerhäggen 'Genolia'® en gång om året. Om du har en mindre trädgård eller helt enkelt önskar att din lagerhäggshäck ser lite stramare ut, är en andra beskärning i slutet av beskärningssäsongen (augusti eller september) ett alternativ. Vi rekommenderar att du använder dig av trädgårdssaxar eller sekatörer när du beskär häcken. På så vis kan du enkelt klippa bort de grenar som spretar ut ur häcken eller har blivit för höga. Undvik att använda en häcksax eller andra stora beskärningsverktyg för detta, eftersom du då riskerar att klippa genom häckens dekorativa blad.

En idealisk häckväxt för stadsträdgårdar

Lagerhäggshäckar trivs i så gott som alla jordtyper. Undvik dock att plantera dem i tung jord, såsom lera. Detta beror på att tung jord är svårdränerad, vilket kan leda till att häckens rötter tar skada på grund av vattenstagnation. För övrigt ogillar lagerhäggen 'Genolia'® också kalkhaltig jord, men i övrigt trivs denna lagerhägg i all väldränerad jord. Dessutom tål den i själva verket också förorenad luft utan svårigheter. Detta, i kombination med faktumet att den har ett smalt växtsätt, gör att lagerhäggen 'Genolia'® är en idealisk häckväxt för stadsträdgårdar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!