Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
10% Rabatt I kundvagnen
972,00 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia' är en snabbväxande och vintergrön häckväxt. Den lämpar sig för upp till 350 cm höga, smala häckar. Denna lagerhägg 'Genolia' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 972,00 kr
  • 15+ 913,70 kr
  • 30+ 861,60 kr
  • 50+ 841,00 kr

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Genolia' är en snabbväxande häckväxt som kännetecknas av en upprätt tillväxt. Detta innebär att 'Genolia' förblir relativt smal, även om den slutligen kan bli upp till 350 cm hög. Du kan naturligtvis också anlägga lägre häckar med 'Genolia'. Denna lagerhäggssort tål så gott som alla jordtyper, utom jord som är väldigt rik på kalk. Vidare är 'Genolia' en lättskött häckväxt, den trivs exempelvis i alla olika lägen, så oroa dig inte ifall den inte får mycket solljus. Den är även ytterst robust och väldigt vinterhärdig. Denna lagerhägg 'Genolia' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.

En idealisk, hög lagerhäggssort för små trädgårdar

Många trädgårdsmästare med relativt små trädgårdar stöter på faktumet att de flesta lagerhäggssorter som passar i sådana trädgårdar förblir ganska låga. Detta innebär att insynsskyddande häckar är ett minne blott. Lagerhäggen 'Genolia' är dock ett undantag i detta avseende, den blir nämligen tillräckligt hög för att användas som insynsskyddande häck, även om den samtidigt förblir relativt smal. Denna lagerhäggssort kommer inte att bli bredare än 90 centimeter, och du kan dessutom hålla den ca tio cm smalare än detta genom att beskära häcken två gånger per år. Eftersom lagerhäggen 'Genolia', liksom andra lagerhäggssorter, också präglas av tätt växande grenar, kan du säkerställa mer avskildhet i trädgården med denna städsegröna häckväxt.

I stora städer är trädgårdarna i genomsnitt mycket mindre än utanför städerna, vilket innebär att lagerhäggen 'Genolia' är en optimal häckväxt för just stadsträdgårdar. Förutom att den är smal tål lagerhäggen 'Genolia' dessutom förorenad luft exceptionellt bra. Somliga häckväxter tål inte att utsättas för avgaser, men lagerhäggen klarar sig utmärkt i sådana omständigheter, precis som ligustern. Lagerhäggen 'Genolia' är också ett bra alternativ om du bor i ett område där det kan bli väldigt kallt om vintern. Denna lagerhäggssort är nämligen ytterst vinterhärdig. Risken för frostskador är väldigt liten, till och med om du planterar den i ett skuggigt läge.

Lagerhäggen 'Genolia' är en lättodlad häckväxt

Vi nämnde redan att lagerhäggen inte är någon kräsen häckväxt vad beträffar planteringsläget. Denna häckväxt är inte heller krånglig när det kommer till skötsel. Den kan växa med ca 40 till 60 cm per år, men trots detta behöver du inte beskära den oftare än två gånger årligen. Detta har också att göra med att en lagerhäggshäck i själva verket är som vackrast om den får växa i mer informella former, och att den i själva verket aldrig får ett fullständigt formellt utseende, även om du kan hålla din lagerhäggshäck relativt smal genom att klippa den två gånger per år. Förutom att lagerhäggar är så omtyckta på grund av sitt naturliga växtsätt gillar många trädgårdsmästare även de glänsande bladen som kännetecknar lagerhäggshäckar i allmänhet.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!