Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
10% Rabatt I kundvagnen
824,80 kr
Tillgänglig
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 824,80 kr
  • 20+ 781,60 kr
  • 50+ 704,90 kr
  • 100+ 679,60 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en robust häckväxt som växer exceptionellt snabbt. Denna buskaktiga häckväxt är såväl städsegrön som vinterhärdig och trivs således i upp till zon III utan svårigheter. Den är inte kräsen vad beträffar planteringsläge och jordtyp: 'Genolia' trivs i såväl sol som i skugga så länge jorden inte innehåller mycket kalk. Denna lagerhäggssort kan slutligen bli upp till 350 cm hög. En häck som består av lagerhäggen 'Genolia' förblir ganska smal, vilket innebär att den tar upp relativt lite utrymme i trädgården. Dessa exemplar av lagerhäggen 'Genolia' är 150-170 cm höga och levereras med rotklump.

Snabbt mer avskildhet med en smal lagerhäggshäck

Många trädgårdsmästare uttalade sin önskan om att kunna anlägga smala lagerhäggshäckar, vilket ledde till att man förädlade fram lagerhäggen 'Genolia'. De flesta andra lagerhäggssorter som förblir lite smalare, och därmed också passar i relativt små trädgårdar, blir inte tillräckligt höga för att användas som insynsskyddande häckar. Lagerhäggen 'Genolia' är dock ett undantag i detta avseende. Faktum är att om du planterar dessa 1,50 till 1,75 meter höga exemplar i trädgården kommer du att kunna njuta av en insynsskyddande häck inom loppet av två år. Lagerhäggen 'Genolia' växer nämligen med ungefär en halv meter per år. När häcken väl har nått ögonhöjd säkerställer de stora bladen och de tätt växande grenarna på denna städsegröna häckväxt att ingen kommer att kunna se genom häcken, året runt.

Lagerhäggen 'Genolia' har dock många andra goda egenskaper än enbart att den bidrar med avskildhet i trädgården. Bladen på lagerhäggen 'Genolia' gör den nämligen till en ytterst dekorativ häckväxt. Medan många andra städsegröna häckväxter har små blad eller barr som ger häcken en relativt formellt utseende, pryds lagerhäggen 'Genolia' däremot av större blad som ger den ett relativt informellt utseende. Av denna anledning behöver du inte beskära denna lagerhäggssort så ofta som man kunde tro om man enbart beaktar häckens tillväxttakt. En beskärning per år är i själva verket tillräckligt för att din häck ska må bra, även om vi rekommenderar att du beskär den två gånger per år om du väljer att anlägga den i en mindre trädgård.

Lagerhäggen 'Genolia' tål såväl torka som frost

Liksom de flesta andra häckväxter kan lagerhäggen 'Genolia' ta skada om dess rötter står alltför länge i blöt jord. Vad beträffar torka är lagerhäggen däremot mycket tåligare än många andra häckväxter. Således behöver du inte oroa dig för att din lagerhäggshäck skulle torka ut snabbt, inte ens under relativt torra somrar, och säkerligen inte om du kommer ihåg att vattna den nu och då. För övrigt är lagerhäggen 'Genolia' en väldigt vinterhärdig häckväxt, vilket innebär att den förblir grön även i relativt kalla områden.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!