Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 125-150 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
570,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia' är en kraftig, vintergrön häckväxt som kan bli upp till 350 cm hög. Den är dessutom ytterst vinterhärdig, den trivs i upp till zon III. Denna lagerhägg 'Genolia' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Upprättväxande Upprättväxande
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 570,60 kr
  • 15+ 527,00 kr
  • 50+ 474,40 kr
  • 100+ 452,20 kr

Product Info

Lagerhägg 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en vacker häckväxt som i själva verket kan bli upp till 350 cm hög. 'Genolia' har ett smalt växtsätt och ett elegant utseende. För övrigt är detta en relativt lättskött och lättklippt häckväxt. Den trivs i så gott som alla lägen, så du behöver inte oroa dig ifall den inte får mycket solljus. Den tål också de flesta jordtyper väl, så länge jorden inte är rik på kalk. Om du letar efter en vintergrön och insynsskyddande häck är denna lagerhägg 'Genolia' definitivt ett enastående alternativ. Denna lagerhägg 'Genolia' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.

Vad är utmärkande för lagerhäggen 'Genolia'

Snabbväxande lagerhäggar är ett populärt val bland trädgårdsmästare som på en kort tid vill anlägga insynsskyddande häckar med ett inte alltför formellt utseende. Med en tillväxthastighet på 40 till 60 centimeter per år är lagerhäggen 'Genolia' således en idealisk häckväxt för detta ändamål. Den har tätt växande grenar som året runt pryds av stora, gröna blad. På så sätt kan denna häckväxt bidra med avskildhet i vilken trädgård som helst. En annan omtyckt egenskap hos lagerhäggen 'Genolia' är att den förblir relativt smal. Detta beror på att dess grenar har ett upprättgående växtsätt, vilket gör att grenarna hos denna lagerhäggssort tar upp mindre utrymme än grenarna på mer brett växande lagerhäggssorter.

På grund av sitt växtsätt är detta en idealisk häckväxt för trädgårdar som är för små för andra lagerhäggshäckar. Denna häckväxt blir nämligen vanligtvis inte bredare än 90 cm. För övrigt är denna lagerhäggssort väldigt lik andra lagerhäggar i vårt sortiment. Ett exempel på detta är häckens blad, som kännetecknas av ett utmärkande utseende. Eftersom dessa blad utgör en viktig del av häckens utseende rekommenderar vi att du använder dig av små redskap när du vill beskära häcken, såsom små trädgårdssaxar eller beskärningssaxar. På så vis kan du undvika att klippa genom bladen på lagerhäggen 'Genolia'.

Beskärning av lagerhäggen 'Genolia'

När du väl har planterat lagerhäggen 'Genolia' i trädgården behöver du egentligen bara beskära den nu och då. Häckens snabba tillväxt kunde leda en att tro att den bör beskäras rätt ofta, men så är inte fallet. Detta beror på att en lagerhäggshäck inte behöver beskäras i lika formella former som till exempel barrträdshäckar. En beskärning per år är tillräckligt för att din lagerhäggshäck skall må bra. Om du så önskar kan du dock beskära den en andra gång i slutet av beskärningssäsongen (mot slutet av augusti eller i början av september) om du föredrar en mer stramklippt lagerhäggshäck. Lagerhäggen 'Genolia' kommer dock alltid att behålla sitt naturliga växtsätt.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!