Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Barrotad 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
89,10 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 42 oktober 2021
Lagerhägg 'Genolia'® är den enda lagerhäggssorten som växer högt och förblir smal. Således är den en idealisk sort för informella och insynsskyddande häckar i små trädgårdar. Dessa barrotade plantor är 30 till 40 centimeter höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
  • 25+ 89,10 kr
  • 50+ 76,50 kr
  • 100+ 64,10 kr
  • 500+ 58,90 kr
Lagerhägg 'Genolia'® Barrotad 30-40 cm is available to buy in increments of 25

Tack vare sina upprättväxande grenar är lagerhäggen 'Genolia'® (Prunus laurocerasus 'Genolia'®) smalare än andra stora lagerhäggar, såsom till exempel 'Rotundifolia' eller 'Novita'. Trots detta blir den tillräckligt hög för att användas som en insynsskyddande häck. Detta ger dig möjligheten att kunna njuta av lagerhäggens glänsande blad och fräscha karaktär i en något mindre trädgård. Lagerhäggen 'Genolia'® växer omkring 40 till 60 centimeter per år, men du behöver bara beskära den en gång om året. Således är denna lagerhägg en ytterst lättskött, vintergrön häckväxt. Dessa barrotade plantor är 30 till 40 centimeter höga vid leveranstillfället.

För en lagerhäggshäck som förblir smal

Många trädgårdsmästare gillar lagerhäggshäckar eftersom de med sina stora, eleganta löv ger en helt annan slags häck än många andra städsegröna häckväxter. Trots detta lämpar sig inte alla sorters lagerhäggar för relativt små trädgårdar, eftersom en lagerhäggshäck lätt blir ganska bred på grund av sina stora blad. Skulle du vilja anlägga en insynsskyddande lagerhäggshäck trots att du inte har väldigt mycket utrymme i trädgården? I så fall är lagerhäggen 'Genolia'® ett idealiskt val. Dess grenar präglas av en relativt upprättgående tillväxt, vilket gör att häcken inte blir mycket bredare än 80 till 90 centimeter.

Lagerhäggen 'Genolia'® har dock också en del egenskaper gemensamt med andra lagerhäggssorter. De eleganta bladen vi redan nämnde är ett exempel på detta. Dessa blad kännetecknas av att de glänser vackert i solljuset. Eftersom bladen är relativt stora blir en lagerhäggshäck märkbart mindre formell än de flesta andra städsegröna häckar. En lagerhäggshäck bidrar med ett fräsch och sprudlande utseende, och eftersom den växer på ett relativt informellt sätt är du inte tvungen att beskära den särskilt ofta. Andra snabbväxande häckväxter kräver vanligtvis regelbunden beskärning, men lagerhäggen 'Genolia'® klarar sig utmärkt med en eller två beskärningar varje år. Beskär den helst mellan maj och september.

Plantering och skötsel av lagerhäggen 'Genolia'®

Lagerhäggen 'Genolia'® trivs i så gott som alla jordtyper. Undvik dock jord som är väldigt rik på kalk eller jord där vattenstagnation förekommer. Väldränerad jord är en viktig förutsättning för att lagerhäggen 'Genolia'® ska trivas bra. För övrigt tål lagerhäggen 'Genolia'® torka relativt bra. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläget: såsom många andra lagerhäggssorter trivs även 'Genolia'® utmärkt i såväl sol som i skugga. Om din lagerhäggshäck har blivit för hög är det bara att ge den en lite grövre beskärning. Tack vare sin snabba tillväxt kommer lagerhäggen 'Genolia' att återhämta sig snabbt, även från en mer omfattande beskärning.

Visa mer Visa mindre