Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Kruka 50-60 cm

Prunus laurocerasus 'Etna'
266,50 kr
Tillgänglig
Lagerhägg 'Etna' är en robust, vintergrön häckväxt som kan användas för att anlägga stiliga häckar. Denna lagerhägg 'Etna' är 50-60 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
50-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 266,50 kr
  • 15+ 233,10 kr
  • 50+ 207,10 kr
  • 200+ 202,10 kr

Vintergröna lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') är en vintergrön häckväxt som kännetecknas av en kompakt och bred tillväxt. Tack vare dessa egenskaper är den ett utmärkt val för en insynsskyddande häck. Den växer omkring 30 cm årligen och kan slutligen bli upp till 200 cm hög. Du kan naturligtvis också använda 'Etna' för att skapa en låg häck. För övrigt är 'Etna' en lättskött och lättklippt häckväxt. Ju oftare du beskär den, desto kompaktare blir häcken så småningom. 'Etna' är en robust häckväxt som förblir vackert grön året om. Denna lagerhägg 'Etna' är 50-60 cm hög och levereras som krukväxt.

Möjligheter med lagerhäggen 'Etna'

Lagerhäggen 'Etna' är en mångsidig häckväxt som kan användas för anläggandet av flera olika slags häckar. Detta är inte fallet med snabbväxande lagerhäggssorter, såsom lagerhäggen 'Caucasica' eller 'Novita', som egentligen bara lämpar sig för anläggandet av höga, insynsskyddande häckar. Långsamväxande sorter, såsom lagerhäggen 'Otto Luyken', växer däremot alldeles för långsamt för detta och lämpar sig därför enbart för relativt låga häckar. Lagerhäggen 'Etna' växer i genomsnitt 30 cm per år, vilket varken är speciellt snabbt eller långsamt. Detta gör att du kan hålla en lagerhäggshäck av denna sort relativt låg utan att du behöver beskära den särskilt ofta, medan du också kan välja att låta den växa mer fritt tills den har blivit tillräckligt hög för att fungera som insynsskyddande häck.

Dessutom har en lagerhäggshäck som består av lagerhäggen 'Etna' en form som är något mer formell och blygsam om man jämför den med andra lagerhäggshäckar. Detta beror inte bara på dess tillväxthastighet, utan har också att göra med att lagerhäggen 'Etna' pryds av mindre och rundare blad. Dessa blad tar inte upp särskilt mycket utrymme på bredden, men om du föredrar smala lagerhäggshäckar rekommenderar vi dock lagerhäggssorter som har ett mer upprättgående växtsätt, såsom lagerhäggen 'Genolia'® eller lagerhäggen 'Elly'. Bladen på lagerhäggen 'Etna' präglas dock av den glans som kännetecknar lagerhäggar i allmänhet, och eftersom den är städsegrön kommer du att kunna njuta av en grön lagerhäggshäck året runt.

Om att plantera krukodlade exemplar av lagerhäggen 'Etna'

Dessa exemplar av lagerhäggen 'Etna' levereras i krukor. Plantorna har redan utvecklat ett fungerande rotsystem i dessa krukor, vilket innebär att du inte behöver plantera om växterna omedelbart. På så sätt kan du låta plantorna stå i sina krukor om vädret inte råkar vara på din sida under själva leveransdagen, eller om du har ont om tid just då. Gå till väga enligt följande när du väl skall plantera din lagerhäggshäck: avlägsna krukorna försiktigt från plantornas rötter och ställ sedan plantorna i mitten av den planteringsfåra du har grävt upp i trädgården.

Visa mer Visa mindre