Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Kruka 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Etna'
224,10 kr
Tillgänglig
Lagerhägg 'Etna' är en vacker häckväxt som ofta används för att anlägga vintergröna häckar. Den växer ca 30 cm årligen och kan bli upp till 200 cm hög. Denna lagerhägg 'Etna' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 224,10 kr
  • 15+ 205,70 kr
  • 50+ 187,40 kr
  • 200+ 181,60 kr

Lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') är en vintergrön häckväxt som tål beskärning väl. Denna lagerhägg är ett utmärkt val ifall man vill anlägga en bred och robust häck. Den har en kompakt tillväxt som säkerställer att häcken förblir sikttät. De mörkgröna, glänsande bladen bidrar till häckens stiliga utseende. Den trivs i såväl sol som i skugga, och i nästan all sorts jord. Undvik dock att plantera den i blöt jord. För övrigt tål den temperaturer ned till -27°C utan svårigheter. Denna lagerhägg 'Etna' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.

Varför välja lagerhäggen 'Etna'?

Dessa låga exemplar av lagerhäggen 'Etna' är en bra början om du vill anlägga en medelhög lagerhäggshäck i trädgården. Eftersom den sällan växer mer än 30 cm per år, är dess tillväxt relativt lätt att kontrollera än tillväxten hos andra, mer snabbväxande lagerhäggssorter, medan du trots detta inte behöver vänta i flera år på att häcken når den önskade höjden. Om du har tålamod och väntar i två eller tre år till kan du till och med åstadkomma en hög, insynsskyddande häck med dessa plantor. Lagerhäggar lämpar sig nämligen utmärkt även för detta ändamål, eftersom de är städsegröna häckväxter vars grenar växer tätt inpå varandra. På så sätt kan du förhindra att nyfikna förbipasserande lätt kan titta in i trädgården.

En annan viktig fördel med dessa städsegröna häckväxter är att lagerhäggen 'Etna' bidrar med praktfullt glänsande blad i trädgården året runt. Många trädgårdsmästare väljer lagerhäggssort enligt bladens utseende. Lagerhäggen 'Etna' är i detta avseende olik andra lagerhäggssorter, eftersom den präglas av blad som är en aning rundare och mindre än bladen hos andra lagerhäggar. Detta innebär att lagerhäggen 'Etna' lätt kan hållas lite mer stramklippt och formell, även om den trots detta inte kommer att se lika formell ut som en buxbomshäck eller barrträdshäck.

En lättskött lagerhäggshäck

Lagerhäggar är relativt lättskötta i och med att de bara ställer ett fåtal krav på sin omgivning, något som även stämmer in på lagerhäggen 'Etna'. Lagerhäggshäckar trivs till exempel utmärkt i såväl gassande solljus som i skugga. Dessutom växer de bra i så gott som alla väldränerade jordtyper, så länge jorden inte innehåller mycket kalk. Denna lagerhäggssort tål även att utsättas för ganska långa perioder av torka och har inget emot förorenad stadsluft. Lagerhäggen 'Etna' överträffar dock sina släktingar med en viktig egenskap: nämligen att den är ytterst vinterhärdig. Denna lagerhäggssort tål i själva verket att utsättas för temperaturer ned till -27°C utan svårigheter, vilket är en viktig fördel om du vill anlägga en häck på våra breddgrader.

Visa mer Visa mindre