Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 40-60 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabatt I kundvagnen
214,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Etna' är en vintergrön häckväxt som lämpar sig för såväl låga som för upp till 200 cm höga häckar. Denna lagerhägg 'Etna' är 40-60 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 214,10 kr
  • 15+ 182,50 kr
  • 50+ 170,40 kr
  • 200+ 161,30 kr

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') är en vacker och populär häckväxt. Denna robusta häckväxt kännetecknas av en bred men samtidigt kompakt tillväxt, vilket innebär att den är ett utmärkt val för sikttäta häckar. 'Etna' passar utmärkt i såväl formella som mer informella trädgårdar. Vidare är den lättklippt och trivs i så gott som alla lägen och jordtyper, men undvik dock att plantera den i blöt jord. 'Etna' är ett bra val ifall du letar efter en robust och lättskött häckväxt. Denna lagerhägg 'Etna' är 40-60 cm hög och levereras med rotboll.

En dekorativ lagerhäggshäck med små blad

Om du har tagit en titt på fotona i vår webbshop har du kanske redan sett att lagerhäggen 'Etna' har relativt små blad i jämförelse med andra lagerhäggssorter. Bladen på 'Etna' är snarare runda än avlånga till formen. För övrigt växer den också långsammare – ca 30 cm per år – och blir inte lika hög som andra sorter. 'Etna' lämpar sig för anläggandet av upp till 1,5 meter höga häckar. Den har dock naturligtvis också ett antal egenskaper gemensamt med andra lagerhäggssorter, såsom dess glänsande blad och faktumet att den är städsegrön. Tack vare dessa egenskaper är lagerhäggen 'Etna' en häckväxt som kommer att kunna pryda din trädgård året runt i egenskap av en vacker och livfull, avgränsande häck.

Förutom att lagerhäggen 'Etna' är en ytterst dekorativ häckväxt, är den också ett idealiskt val för trädgårdar som präglas av ett relativt kallt klimat. Lagerhäggar tål i själva verket temperaturer ned till -27°C utan svårigheter och är således ett ypperligt alternativ för svenska trädgårdar. På så sätt behöver du inte oroa dig för att din lagerhäggshäck skulle vantrivas under de kalla vintrarna. För övrigt tål lagerhäggen 'Etna' såväl förorenad luft som torka bättre än många andra häckväxter. Således är denna dekorativa lagerhägg också ett idealiskt val för anläggandet av häckar i stadsträdgårdar.

Var kan jag plantera lagerhäggen 'Etna'?

Det enda du egentligen bör undvika om du vill plantera lagerhäggen 'Etna', är jord som är rik på kalk eller exceptionellt tung. Sådana jordtyper kan nämligen skada häcken, något som också gäller för andra lagerhäggssorter. Så länge jorden är väldränerad trivs 'Etna' så gott som överallt. Den är nämligen ingen kräsen häckväxt vad planteringsläget beträffar. Den trivs utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen och tål också att utsättas för relativt hård vind. Beskär lagerhäggen 'Etna' helst med små beskärningsredskap, såsom en beskärningssax. På så sätt kan du försäkra dig om att du inte klipper genom häckens vackra blad.

Visa mer Visa mindre