Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 120-140 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabatt I kundvagnen
854,80 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Etna' är en vacker häckväxt som har mörkgröna, glänsande blad. Den trivs bra i såväl sol som i skugga. Prunus laurocerasus 'Etna' är vintergrön och levereras med rotboll. Dessa plantor är 120-140 cm höga.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
120-140 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 854,80 kr
  • 15+ 766,50 kr
  • 50+ 649,70 kr
  • 100+ 602,80 kr

Product Info

Lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') är en vintergrön häckväxt som kännetecknas av en kompakt och bred tillväxt. 'Etna' lämpar sig särskilt för robusta häckar som kan bli upp till 200 cm höga. Vidare är detta en lättskött häckväxt som tål beskärning väl. Den är flexibel vad beträffar läge; den trivs i sol, skugga och halvskugga, och tål även olika jordtyper väl. Undvik dock att plantera den i blöt jord. En annan fördel med 'Etna' är att den tål temperaturer ned till -27°C. Denna lagerhägg 'Etna' är 120-140 cm hög och levereras med rotboll.

Lagerhäggen 'Etna' i ett nötskal

Det finns tydliga likheter mellan lagerhäggen 'Etna' och andra lagerhäggssorter, men även viktiga skillnader. En av de främsta skillnaderna återfinns i växtens blad. Bladen på 'Etna' kännetecknas av samma karakteristiska glans som bladen hos andra lagerhäggssorter, men de är mindre till storleken och rundare till formen. På så sätt är det möjligt att använda 'Etna' för att anlägga glänsande häckar som präglas av ett lite mer formellt utseende än lagerhäggshäckar med mer avlånga blad. Du behöver inte ens beskära den särskilt ofta för att åstadkomma detta, vilket delvis beror på att 'Etna' växer relativt långsamt.

För övrigt har lagerhäggen 'Etna' många goda egenskaper gemensamt med andra lagerhäggssorter i vårt sortiment. Alla våra lagerhäggar är städsegröna häckväxter, som är ytterst välförgrenade och på så sätt är idealiska växter för anläggandet av insynsskyddande häckar när de väl har nått en höjd på ca 1,80 meter. Eftersom lagerhäggen 'Etna' växer ganska långsamt är det dock inte vanligt att den används för detta ändamål, men när den väl har nått den nödvändiga höjden kommer den också att bidra med en sikttät häck i trädgården. För övrigt är den ingen kräsen häckväxt: lagerhäggen 'Etna' trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper, till och med om din trädgård är belägen i en storstad.

En ytterst vinterhärdig lagerhäggshäck

En annan utmärkande egenskap när det gäller lagerhäggen 'Etna' är att den tål frost väl. Även om lagerhäggar i allmänhet är relativt vinterhärdiga häckväxter, är 'Etna' exceptionell i detta avseende: den tål nämligen temperaturer ned till -27°C utan svårigheter. Således är den en idealisk häckväxt på våra breddgrader där väldigt kalla vintrar ofta förekommer. I övrigt tål lagerhäggshäckar torka anmärkningsvärt väl. Även om vi rekommenderar att du alltid vattnar din lagerhäggshäck tillräckligt, kommer den inte lätt att ta skada ifall det inte råkar regna under en längre period. Ta dock i beaktande att lagerhäggar inte trivs i kalkrik jord, för sådana omständigheter är portugisisk lagerhägg ett bättre val.

Visa mer Visa mindre