Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Elly'® Klump 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Elly'®
10% Rabatt I kundvagnen
929,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Elly' är en lagerhäggshäck som förblir smal. Den har en kompakt tillväxt vilket gör att den är ett utmärkt alternativ för insynsskyddande häckar. Dessa 150 till 175 centimeter höga häckväxter levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
20 - 30
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 929,90 kr
  • 15+ 864,20 kr
  • 50+ 788,80 kr
  • 100+ 760,40 kr

Product Info

Lagerhägg 'Elly' kännetecknas av ett smalt och kompakt växtsätt, vilket innebär att den lämpar sig väl för insynsskyddande häckar även i mindre trädgårdar. Ifall du så snabbt som möjligt vill skapa en hög häck kan du välja dessa plantor, de är redan 150 till 175 centimeter höga och levereras med rotboll. Prunus laurocerasus 'Elly' växer ca 40 till 50 centimeter per år och har ett mer informellt och lekfullt utseende än många andra vintergröna integritetshäckar. Bladen hos denna häckväxt är vackert glänsande på ovansidan och bidrar således till elegansen i din trädgård.

Unika egenskaper hos lagerhäggen 'Elly'

Vissa trädgårdsmästare anser att det är synd att de inte kan anlägga höga lagerhäggshäckar i trädgården på grund av trädgårdens begränsade storlek. Lagerhäggar blir nämligen tillräckligt höga och täta för att användas som insynsskyddande häckar, men de flesta lagerhäggshäckar blir också rätt breda och tar således upp en hel del utrymme i trädgården. Lagerhäggen 'Elly' är dock lyckligtvis ett undantag i detta avseende. Trots att också denna lagerhäggssort präglas av relativt stora blad, och således visserligen behöver mer utrymme än till exempel murgröna eller smala tujahäckar, kommer den inte att ta upp mer än ca 80 till 90 centimeter på bredden, vilket innebär att den är smalare än många andra lagerhäggssorter.

Städsegröna häckväxter präglas sällan av ett så sprudlande utseende som lagerhäggen 'Elly', och dylika snabbväxande häckväxter bör vanligtvis beskäras relativt ofta. Detta gör lagerhäggen 'Elly' till en unik häckväxt; trots dess snabba tillväxt behöver man inte beskära den oftare än två gånger per år i mindre trädgårdar. I större trädgårdar kan en beskärning årligen till och med vara nog. Beskär din lagerhäggshäck mellan mars och september för ett gott resultat. Om du väljer att beskära den två gånger per år rekommenderar vi att du beskär den en gång på våren och en gång mot slutet av beskärningssäsongen. Använd dig av mindre beskärningsredskap såsom sekatörer, och klipp endast av de grenar som sticker ut ur häcken. På så sätt undviker du att klippa genom häckens vackra blad.

En lösning för olika slags utmaningar

Att åstadkomma mer avskildhet med insynsskyddande häckar i stadsträdgårdar är alltid en aning utmanande, eftersom dessa trädgårdar ofta är relativt små och dessutom ofta präglas av förorenad luft. Lagerhäggen 'Elly' är dock en lösning på dessa problem. Denna lagerhäggssort förblir inte bara relativt smal, den tål också förorenad luft utmärkt. Inte heller vind, skugga eller långvariga perioder av torka utgör några problem för lagerhäggen 'Elly'. Säkerställ dock att jorden i din trädgård är väldränerad innan du påbörjar planterandet, om jorden förblir blöt leder detta nämligen oundvikligen till skador på häckens rötter.

Visa mer Visa mindre