Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Kruka 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
142,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är en vacker häckväxt som har glänsande, läderaktiga blad. För övrigt är detta en vintergrön och flexibel häckväxt som trivs så gott som överallt. Denna 'Caucasica' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 142,10 kr
  • 15+ 125,60 kr
  • 50+ 107,80 kr
  • 200+ 97,70 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' återfinns ofta i häckar. Denna vintergröna häckväxt ger din trädgård ett elegant utseende och kan erbjuda dig integritet året om. Den tål dessutom beskärning utmärkt, och trivs i så gott som alla jordtyper och i alla lägen, så länge jorden inte är för blöt. Denna häckväxt lämpar sig för såväl låga som höga häckar (upp till 250 cm). För övrigt har den en upprätt tillväxt, vilket innebär att 'Caucasica' är ett särskilt bra val för smala häckar. Denna 'Caucasica' är 40-50 cm hög och levereras som krukväxt. 'Caucasica' kan planteras året runt, utom vid frost.

En av få blommande lagerhäggssorter

Lagerhäggshäckar finns i alla former och storlekar. Något som alla dessa lagerhäggar har gemensamt är att de har tjocka, avlånga löv som glänser vackert på ovansidan. Bladens form gör att en lagerhäggshäck aldrig blir lika formell till utseendet som en buxbomshäck eller idegranshäck, men detta är i själva verket exakt vad som gör lagerhäggen till en så omtyckt häckväxt. Dessa häckväxter är städsegröna och har en egen karaktär. Lagerhäggshäckar är dessutom idealiska om man vill åstadkomma mer avskildhet i trädgården. Högre lagerhäggssorter präglas nämligen av talrika, tätt inpå varandra växande grenar, som med hjälp av de stora bladen säkerställer att inga nyfikna blickar kan tränga genom häcken.

Lagerhäggen 'Caucasica' skiljer sig från andra lagerhäggssorter i att den är en av få lagerhäggssorter som kännetecknas av en slående blomning. De flesta andra lagerhäggar har nämligen väldigt små blomklasar, vars färger smälter in i häcken så att man knappt kan se att den blommar. Lagerhäggen 'Caucasica' har inte heller särskilt stora blomklasar, men på grund av blommornas vackra vita färg är de desto lättare att urskilja. Därtill präglas den av en mycket riklig blomning. Detta leder till att din trädgård kommer att se fantastisk ut år ut och år in. Dessutom gör blomningen hos lagerhäggen 'Caucasica' att din trädgård blir till ett paradis för bin, fjärilar och andra insekter. Blommorna utgör nämligen en idealisk näringskälla för dessa djur.

Lagerhäggen 'Caucasica' är ingen svårskött häckväxt

Liksom nästan alla andra lagerhäggssorter är inte heller 'Caucasica' någon svårskött häckväxt. Den trivs i så gott som alla jordtyper, så länge jorden är väldränerad. För övrigt är lagerhäggen 'Caucasica' en kraftig, vinterhärdig och lättskött häckväxt. Den växer så snabbt som 40 till 50 centimeter per år, men genom att beskära den en gång om året kan du säkerställa att din lagerhäggshäck behåller sitt vackra och naturliga utseende. Om du önskar att den blommar så rikligt som möjligt lönar det sig att plantera lagerhäggen 'Caucasica' i ett soligt läge, men den kommer också att trivas bra i ett mer skuggigt läge.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!