Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Kruka 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
111,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Om du vill pryda din trädgård med en vacker, låg lagerhäggshäck, är denna 30-40 centimeter höga 'Caucasica' i kruka rätt val för dig. Du kan också låta den växa fritt och således åstadkomma en hög, insynsskyddande häck inom loppet av några år.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 111,30 kr
  • 15+ 94,50 kr
  • 50+ 83,70 kr
  • 200+ 79,60 kr

Product Info

Denna 30-40 centimeter höga lagerhägg 'Caucasica' är en bra början på en charmant, låg häck. Dessa vintergröna häckväxter växer dock relativt snabbt (40 - 50 centimeter per år), så det är även möjligt att låta dem växa till en hög, insynsskyddande häck. Dessa plantor levereras i kruka, vilket innebär att du inte behöver plantera om dina lagerhäggar omedelbart efter att de anlänt. Vidare har Prunus laurocerasus 'Caucasica' eleganta, glänsande mörkgröna blad och vita blommor som uppenbarar sig i maj. Om du föredrar en låg häck lönar det sig att beskära häcken minst två gånger per år, för högre häckar räcker en beskärning årligen.

Lagerhäggen 'Caucasica' är en praktisk och vacker häckväxt

Om du har en begränsad budget, men ändå inom en relativt kort tid vill åstadkomma en hög lagerhäggshäck i trädgården, är låga lagerhäggar ett bra val. På grund av dess snabba tillväxt tar det bara några år för lagerhäggen 'Caucasica' att nå rätt höjd för detta, och unga krukväxter är billigare än höga färdighäckar. Vill du anlägga en häck som slutligen blir fullständigt sikttät? I så fall är denna lagerhägg ett bra val, eftersom dess tätt växande grenar och stora, glänsande blad säkerställer mer avskildhet i trädgården. Om detta är ditt mål rekommenderar vi att du bara beskär den på bredden under häckens första år. På så sätt låter du häcken växa på höjden och säkerställer samtidigt att den inte blir alltför bred.

Lagerhäggen 'Caucasica' är dock inte enbart en praktisk häckväxt. Den ser nämligen också ytterst vacker ut. Liksom alla andra lagerhäggssorter präglas dess blad av en vacker glans, men 'Caucasica' blommar dessutom på ett iögonfallande sätt. Allt som oftast kännetecknas lagerhäggar av en mer subtil blomning, men i detta avseende är denna sort ett undantag: runt mitten av våren uppenbarar sig stora mängder vita blommor på lagerhäggen 'Caucasica'. Dessa blommor växer tätt inpå varandra i små blomklasar och utgör en vacker kontrast gentemot häckens gröna blad. Insekter gillar att nära sig på blommornas nektar, och fåglar kommer gärna på besök i din trädgård för att kunna njuta av de bär som uppenbarar sig på häcken efter att den har blommat klart.

Plantering av krukodlade lagerhäggar 'Caucasica'

Att plantera en lagerhäggshäck med hjälp av krukodlade plantor är mycket enkelt. Du behöver inte plantera dem omedelbart efter leveransen, något som man är tvungen att göra om plantorna levereras på ett annat sätt. Så länge du kommer ihåg att vattna plantorna tillräckligt fram tills planteringstillfället kommer rötterna inte att torka ut. Är du redo att plantera din lagerhäggshäck? Avlägsna allt ogräs runt stället där häcken kommer att stå och gräv en fåra som är lika lång som häcken kommer att bli. Placera sedan plantorna i fåran efter att du försiktigt har avlägsnat krukorna från rotklumparna.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!