Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Kruka 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
1 130,90 kr
Tillgänglig
Om du vilja ha en hög lagerhäggshäck men inte vill vänta på att häcken nått rätt höjd? Denna lagerhägg 'Caucasica' levereras som 1,75 till 2 meter höga krukväxter, vilket innebär att du på nolltid kan skapa en insynsskyddande häck.
Visa mer Visa mindre
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 1 130,90 kr
  • 15+ 991,30 kr
  • 30+ 891,40 kr
  • 100+ 842,60 kr

Lagerhäggen 'Caucasica' återfinns allt som oftast i rätt höga, insynsskyddande häckar. Prunus laurocerasus 'Caucasica' är nämligen en vintergrön häckväxt som på grund av sitt täta lövverk är ytterst lämpad för att skydda din trädgård från nyfikna blickar. En annan fördel med 'Caucasica' är dess påfallande blomning. 'Caucasica' är nämligen en av få lagerhäggar som får iögonfallande, vita blommor i maj. Denna lagerhägg är 1,75-2 meter hög och levereras i kruka, vilket innebär att du inte behöver plantera om växterna genast utan kan invänta rätt tillfälle för planterandet.

Mer avskildhet med en iögonfallande lagerhäggshäck

Insynsskyddande häckar kännetecknas ofta av att de är relativt strama och formella till utseendet. Detta är dock inte nödvändigtvis fallet: lagerhäggar är ett praktexempel på att insynsskyddande häckar också kan vara informella och naturliga till utseendet. Lagerhäggen 'Caucasica' är en häckväxt som trots sitt informella växtsätt besitter alla nödvändiga egenskaper för anläggandet av sikttäta häckar: dess grenar växer tätt inpå varandra och bladen stannar kvar på häcken året runt. Bladen är relativt stora, vilket är en bidragande orsak till att det inte lönar sig att beskära dessa lagerhäggshäckar i alltför formella former. Beskärningen skulle högst antagligen skada bladen, vilket i sin tur skulle leda till att häcken mister sitt vackra utseende.

En fördel med krukodlade plantor såsom denna lagerhägg 'Caucasica', är att du inte behöver plantera om växterna omedelbart efter att de anlänt. Detta är nämligen inte fallet med barrotade plantor eller plantor med rotklump. Om du väljer att låta plantorna stå i sina krukor under en längre tid är det dock viktigt att vattna dem tillräckligt. När det väl är dags att plantera om växterna skall du avlägsna ogräset i häckens omedelbara omgivning och gräva upp en planteringsfåra som är lika lång som häcken kommer att bli. Säkerställ att häcken får en så god start som möjligt i din trädgård genom att gräva en lite djupare fåra och sedan lägga tillbaka en del av den jord du grävt upp innan du planterar växterna. På så sätt underlättar du rötternas framfart i jorden, eftersom de har lättare för att växa i lös jord.

Planteringstips för lagerhäggen 'Caucasica'

Lagerhäggen 'Caucasica' är ingen kräsen häckväxt; den trivs i så gott som alla trädgårdar. Så länge du ger din lagerhäggshäck tillräckligt med utrymme i trädgården och ser till att jorden inte är alltför tung eller innehåller mycket kalk kommer denna lagerhägg egentligen att trivas så gott som överallt. God dränering är dock av stor vikt, eftersom rötterna kan börja ruttna om de står alltför länge i blöt jord. För övrigt växer lagerhäggen 'Caucasica' egentligen lika bra i skuggiga som i soliga lägen, även om den kommer att få fler blommor om den får växa på en solig plats.

Visa mer Visa mindre