Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Kruka 100-125 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
380,40 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Caucasica' är ett bra val ifall du vill anlägga en vintergrön häck. Dessa plantor är 1 till 1,25 meter höga och levereras i kruka, vilket erbjuder dig flexibilitet, eftersom du inte behöver plantera om krukväxterna omedelbart.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 380,40 kr
  • 15+ 329,70 kr
  • 50+ 292,00 kr
  • 200+ 278,20 kr

Lagerhäggen 'Caucasica' är ett bevis på att man inte nödvändigtvis behöver välja en lövfällande häckväxt för att åstadkomma en vackert blommande häck. Prunus laurocerasus 'Caucasica' har nämligen en vacker blomning som äger rum i maj då hela häcken pryds av vita blommor. Under resten av året kommer de vackra, glänsande bladen att bidra med prakt i din trädgård. Dessa plantor är 1-1,25 meter höga, så du kan exempelvis låta dem växa till en hög, insynsskyddande häck. Detta dröjer inte länge eftersom 'Caucasica' växer med en hastighet på ungefär 50 cm per år. Dessa plantor levereras som krukväxter vilket erbjuder dig möjligheten till flexibilitet vad beträffar planterandet av din nya häck. Krukväxterna kan nämligen stå ett tag i krukorna och behöver inte planteras om omedelbart.

Ett dekorativt insynsskydd

Lagerhäggen 'Caucasica' är en växt som erbjuder mer än enbart en insynsskyddande häck. De flesta trädgårdsmästare anser nämligen att denna lagerhäggssort också är väldigt dekorativ. Dess stora löv som präglas av en unik glans gör att det inte är möjligt att beskära en lagerhäggshäck i väldigt formella former, men eftersom lagerhäggen 'Caucasica' dock är städsegrön och relativt välförgrenad, är den en idealisk häckväxt om du vill anlägga en dekorativ häck som samtidigt håller nyfikna blickar borta ur trädgården. Detta beror framför allt på att 'Caucasica' växer snabbt, vilket innebär att den inom loppet av några år når den höjd som krävs för att erbjuda mer avskildhet i trädgården.

Lagerhäggen 'Caucasica' har dock flera goda utseendemässiga egenskaper än enbart dess stora blad. Detta är nämligen en av få lagerhäggssorter som präglas av en iögonfallande blomning. Lagerhäggen 'Herbergii' blommar visserligen med flera blommor, men vissa trädgårdsmästare föredrar lagerhäggen 'Caucasica' just på grund av att den inte blommar för rikligt. De blomklasar som varje år runt maj uppenbarar sig på häcken är inte särskilt stora, men är trots detta extremt dekorativa och återfinns i talrika mängder. En lagerhäggshäck som denna kommer också att bidra med njutning för insekterna i din omgivning. De gillar nämligen att nära sig på den nektar som häckens vita blommor producerar.

Lagerhäggen 'Caucasica' trivs så gott som överallt

Lagerhäggen 'Caucasica' är ingen kräsen häckväxt, den kan uppnå sin fulla potential i så gott som alla jordtyper. Se dock upp med att plantera den i tung eller kalkrik jord, detta kommer nämligen att leda till att häckens rötter skadas. För övrigt trivs den utmärkt i alla väldränerade jordar. Du behöver inte heller oroa dig för att du skulle ha planterat din lagerhäggshäck i fel planteringsläge, den växer nämligen lika bra i soliga som i skuggiga lägen, även om ett soligt läge gör att häcken blommar med fler blommor. Liksom de flesta andra lagerhäggssorter, är även 'Caucasica' vinterhärdig och växer utmärkt också i förorenade omgivningar, vilket innebär att den också lämpar sig bra för anläggandet av häckar i stadsträdgårdar.

Visa mer Visa mindre