Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Klump 80-100 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Rabatt I kundvagnen
184,70 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är en snabbväxande och vintergrön häckväxt som utvecklas till en elegant häck. 'Caucasica' har en relativt riklig blomning och dekorativa, glänsande blad. Dessa plantor är 80-100 centimeter höga och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 184,70 kr
  • 15+ 169,70 kr
  • 50+ 153,20 kr
  • 200+ 143,50 kr

Product Info

Letar du efter en blommande lagerhäggshäck? I så fall är lagerhägg 'Caucasica' rätt val för dig. Prunus laurocerasus 'Caucasica' är nämligen en av få lagerhäggar som pryds av en riklig blomning. I maj får den talrika blommor som i kombination med de glänsande bladen bidrar med en hel del prakt i trädgården. Dessa plantor levereras med rotboll och är 80 till 100 centimeter höga. Lagerhäggen växer ca 40-50 centimeter per år. Om du har en stor trädgård räcker det att du klipper den en gång per år, men i mindre trädgårdar rekommenderar vi att du beskär den minst två gånger per år.

En lagerhägg med eleganta blommor och blad

Om du vill anlägga en blommande lagerhäggshäck finns det egentligen bara två sorter att välja mellan: lagerhägg 'Herbergii' och lagerhägg 'Caucasica'. Av dessa två sorter är lagerhägg 'Herbergii' den mest utmärkande. Detta beror på att den har mörkare löv och det faktum att dess blomklasar är större. Lagerhägg 'Caucasica' är däremot lite mer blygsam vad beträffar blomningen. Varje år runt maj får den talrika vita blomklasar som bidrar med en subtil färgaccent i trädgården. Således är denna häckväxt ett idealiskt val för de trädgårdsmästare som anser att lagerhäggen 'Herbergii' är lite för sprudlande. Blomningen är emellertid inte det enda som kännetecknar lagerhäggen 'Caucasica': trädgårdsmästare världen över har också fallit för dess glänsande, avlånga löv.

Det finns också en hel del praktiska fördelar med lagerhäggen 'Caucasica'. Den är städsegrön, vilket innebär att dess tätt växande grenar behåller sina blad året runt. När dessa 80-100 cm höga växter väl har nått ögonhöjd kommer de att bilda en sikttät häck som håller nyfikna blickar borta ur trädgården. Du behöver inte vänta i mer än två till tre år på att detta ska ske, eftersom lagerhäggen 'Caucasica' växer så snabbt som 40 till 50 centimeter per år. Trots den snabba tillväxten behöver du inte beskära den oftare än en gång per år. Om du föredrar en något stramare lagerhäggshäck är det också möjligt att beskära den en gång till senare på året, men detta är inte nödvändigt. För en möjligast riklig blomning är det bäst att beskära den efter blomningen.

Var trivs lagerhägg 'Caucasica'?

Det finns få platser där lagerhäggen 'Caucasica' inte trivs. Så länge du undviker kalkhaltig jord och tunga jordtyper som inte är väldränerade, är chansen att din nya lagerhäggshäck kommer att trivas mycket stor. Detta gäller till och med i stadsmiljöer, som ofta kan utgöra ett problem för andra häckväxter på grund av den förorenade luften. Lagerhäggen 'Caucasica' är i detta avseende ytterst lättskött. Ett soligt läge gynnar lagerhäggens blomning, men den kommer att växa till att bli en stor lagerhäggshäck oavsett om du planterar den i skugga eller solljus.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!