Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Klump 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Rabatt I kundvagnen
145,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Denna 60 till 80 cm höga lagerhägg 'Caucasica' är en mycket flexibel häckväxt. Du kan använda dessa vintergröna häckväxter för såväl låga som höga häckar. 'Caucasica' är dessutom väldigt kompakt och lämpar sig således även för insynsskyddande häckar.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 145,10 kr
  • 15+ 133,90 kr
  • 50+ 121,70 kr
  • 200+ 113,90 kr

Product Info

Många av våra kunder väljer lagerhäggen 'Caucasica' då de vill skapa en hög integritetshäck, men det är även möjligt att hålla häcken låg och smal genom att beskära den regelbundet. Dessa plantor är 60 till 80 centimeter höga och erbjuder dig möjligheten att genast anlägga en låg lagerhäggshäck. Om du ändrar dig kan du lätt låta häcken växa högt, den växer nämligen 40 till 50 centimeter per år. Prunus laurocerasus 'Caucasica' har en vacker blomning som äger rum i maj, då pryds hela häcken av vita blommor. Ifall du vill att häcken skall blomma så rikligt som möjligt lönar det sig att vänta med beskärningen tills häcken blommat klart.

Hur skiljer 'Caucasica' sig från andra lagerhäggssorter

De som planterar en lagerhäggshäck i trädgården gör det oftast för att åstadkomma mer avskildhet i trädgården. Med sina stora löv och sin naturliga tillväxt har lagerhäggar ett mer lekfullt utseende än ett staket, en mur eller en barrträdshäck. Lagerhäggen 'Caucasica' är vintergrön och blir ytterst sikttät tack vare sina tätt växande grenar. Dessutom kan den bli upp till cirka tre meter hög om du väljer att inte beskära den. Detta leder dock till att en lagerhägg snabbt kan bli för bred, därför rekommenderar vi att du beskär den en eller två gånger om året.

Bredden hos lagerhäggen 'Caucasica' är dock av de egenskaper som gör den till en unik häckväxt. Eftersom dess grenar växer upprätt har den nämligen ett relativt smalt växtsätt, av alla lagerhäggssorter är det bara 'Genolia'® som växer ännu smalare. För övrigt präglas den dessutom av en iögonfallande blomning, något som är exceptionellt för en Prunus laurocerasus. Dess vita blomklasar är relativt små, vilket gör att lagerhäggen 'Caucasica' är en aning mer subtil än lagerhäggen 'Herbergii', men många trädgårdsmästare anser i själva verket att den blygsamma blomningen är väldigt elegant. I kombination med de stora, ovala, glänsande bladen som kännetecknar lagerhäggar i allmänhet, är detta nämligen exakt vad som gör lagerhäggen 'Caucasica' till en dekorativ häckväxt.

Lagerhägg 'Caucasica' är en lättskött häckväxt

Vidare är lagerhäggen 'Caucasica' en ytterst lättskött häckväxt. Så länge du undviker tunga eller väldigt kalkrika jordtyper kommer lagerhäggen 'Caucasica' att trivas i nästan vilken väldränerad mark som helst. Denna lagerhäggssort är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläge. Den växer utmärkt i såväl sol som i skugga, vilket gör lagerhäggen 'Caucasica' till ett idealiskt val för en skuggig trädgård eller som underplantering. Som sagt är en eller två beskärningar om året tillräckligt om du vill kunna njuta av lagerhäggens blommor. Detta kan verka lite för en snabbväxande häckväxt som denna, men vad beträffar lagerhäggar spelar antalet beskärningar egentligen ingen roll, eftersom lagerhäggar i själva verket är som vackrast när de inte är alltför stramklippta.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!