Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Barrotad 40-60 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
91,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Caucasica' kännetecknas av en elegant blomning och vackra, glänsande löv. Såsom andra lagerhäggssorter är även 'Caucasica' vintergrön. Dessa barrotade lagerhäggsplantor är 40-60 cm höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
St per förpackning
10
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 91,30 kr
  • 40+ 78,30 kr
  • 100+ 65,60 kr
  • 500+ 62,10 kr
Lagerhägg 'Caucasica' Barrotad 40-60 cm is available to buy in increments of 10

Product Info

Lagerhäggar är i allmänhet inte kända för sin blomning, men lagerhäggen 'Caucasica' (Prunus laurocerasus 'Caucasica') är i detta avseende ett undantag, den blommar nämligen med dekorativa, vita blomkluster i maj. Blomningen är mindre markant än den hos lagerhäggen 'Herbergii', vilket ofta i själva verket är en anledning till att många trädgårdsmästare föredrar 'Caucasica' framom andra sorter. Vidare är 'Caucasica' en rätt snabbväxande sort (den växer omkring 40 till 50 centimeter per år), vilket innebär att den lämpar sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Dessutom är den vintergrön, vilket också är en god egenskap hos en sikttät häck. Dessa barrotade lagerhäggsplantor är 40-60 cm höga vid leveranstillfället.

Vilka är fördelarna med lagerhägg 'Caucasica'?

Det finns inte många lagerhäggssorter som sticker ut på grund av sin blomning, men i detta avseende är lagerhäggen 'Caucasica' ett undantag. Den blommar nämligen varje år i maj med eleganta blomklasar som är populära bland bin, fjärilar och andra insekter. Dessa blommor bidrar också omedelbart med en vacker färgaccent i trädgården. Lagerhäggen 'Caucasica' är dock en väldigt dekorativ häckväxt även utan sina blommor. Den har avlånga blad som glänser vackert ovantill, något som kännetecknar lagerhäggar i allmänhet. Eftersom lagerhäggar dessutom är vintergröna häckväxter kommer du att kunna njuta av en häck med ett fräscht och naturligt utseende året runt.

Lagerhäggen 'Caucasica' erbjuder dock mycket mer än enbart elegans i trädgården. Förutom att den är vintergrön är den nämligen också välförgrenad och kan bli upp till omkring tre meter hög. Detta innebär att den lämpar sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Eftersom lagerhäggen 'Caucasica' har en upprättgående tillväxt kommer häcken att bli lite smalare än lagerhäggshäckar i allmänhet. Detta innebär att lagerhäggen 'Caucasica' är det näst bästa alternativet (efter 'Genolia'®) ifall du vill anlägga en lagerhäggshäck som kan erbjuda avskildhet även i mindre trädgårdar. För övrigt är lagerhäggen 'Caucasica' en ytterst robust häckväxt som till och med trivs i förorenade stadsmiljöer.

Plantering av barrotade lagerhäggshäckar

Barrotade häckväxter är väldigt sårbara innan man planterar dem. Efter att vi levererat dessa häckväxter till dig bör du alltså så fort som möjligt plantera dem i trädgården. För att påskynda detta så mycket som möjligt är det bäst att du förbereder dig på planterandet redan innan leveranstillfället. Detta gör du genom att gräva upp en planteringsfåra som erbjuder växternas rötter tillräckligt med utrymme och därtill rensa bort allt ogräs som befinner sig inom en halv meters radie från häcken. Efter leveransen behöver du bara placera plantorna upprätt i fåran och sedan täppa till fåran med den jord som du har grävt upp tidigare.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!