Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Låg blommande häck

-
Från 864,70 kr

Product Info

Genom att välja detta paket kan du snart njuta av en vacker, blommande häck. Växterna lämpar sig utmärkt för anläggandet av en låg avskärmning runt trädgården eller terrassen. Med detta paket kan man anlägga 4 meter häck.

Växter som ingår i paketet:

Växterna är 30-60 cm höga.

Hackvaxteronline.se förbehåller sig rätten att byta ut växtarter som inte finns i lager mot andra, likvärdiga sorter.

Visa mer Visa mindre

Specifications

  • Blommande växt Blommande växt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Informell häck Informell häck
  • Fruktbärande Fruktbärande
Giftig
Nej
Latinskt namn
-
Produktegenskaper
Lövfällande, Lämplig som låg häck, Blommande växt, Informell häck, Fruktbärande
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Häckpaket i kruka
Häckpaket i kruka
Från 1 282,10 kr
Häckpaket barrotat
Häckpaket barrotat
Från 864,70 kr
Steg 2Välj antal och meter
Häckpaket i kruka
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Typ av rötter
Häckpaket i kruka
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 1 282,10 kr
Häckpaket barrotat
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Typ av rötter
Häckpaket barrotad
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 864,70 kr

Product Info

Mer om vår lågväxande blommande häck

När människor tänker på häckar leder tankarna oftast omedelbart till en klassisk, hög idegranshäck eller bokhäck som håller tillbaka nyfikna blickar, eller tvärtom, på en låg, elegant och formell avgränsande häck, såsom buxbomshäckar. En häck behöver dock inte nödvändigtvis vara så formell. Ett bevis på detta är vår lågväxande blommande häck.

Lågväxande blommande plantor som häck

Vår låga, blommande häck består av fyra olika växter: bruddeutzia, ölandstok ’Goldfinger’, rosenspirea ’Goldflame’ och snöbär ’Magic Berry’. Dessa växter skiljer sig från varandra på många sätt och skapar därmed en vacker och varierande häck som kommer att ge dig någonting att njuta av under hela våren och sommaren. Alla dessa växter är lövfällande, vilket innebär att de bidrar med grönska på våren. De första blommorna dyker upp i maj, på bruddeutzian och snöbären. Dessa blommor kan beundras i ungefär en månads tid på båda häckväxterna. Efter blomningen får snöbären vackra, rosa bär.

Från och med juli, när bruddeutzian och snöbären har blommat klart, inleder rosenspirea ’Goldflame’ sin blomning. Rosenspirea ’Goldflame’ får mörkrosa blommor som utgör en mycket vacker kontrast till växtens gulgröna blad. Ölandstok ’Goldfinger’ präglas inte av en lika sprudlande blomning som de andra häckväxterna i paketet, men blommar däremot längst av alla dessa växter. Dess somriga, gula blommor kan beundras från juni till oktober, och lockar till sig många fjärilar och andra insekter. Med ölandstok 'Goldfinger' säkerställer du att din trädgård alltid förblir en livlig plats. Dessutom är blommande häckväxter ett ypperligt val om du vill ge bin en hjälpande hand!

Ta i beaktande att växterna i detta paket blir mellan 70 och 110 cm höga, vilket gör att de egentligen bara lämpar sig för anläggandet av en låg häck. Därmed är de alltså inte de bästa växterna om du vill ersätta ett staket, men lämpar sig utmärkt exempelvis för en borderplantering eller som en lågväxande häck. En häck som består av lågväxta, blommande växter kan se väldigt trevlig ut i främre delen av trädgården. Om du trots detta föredrar att anlägga en avgränsande häck kan du exempelvis använda dig av en upphöjd kant som underlag, så att växterna fortfarande ger dig insynsskydd.

Skötsel av en blandad häck

Vad skötsel beträffar är en blandad häck lite mer krävande än en vanlig häck som består av en enda häckväxt. Även om vi har valt växter som passar bra ihop (även när det gäller skötsel), finns det vissa skillnader dessa växter emellan. Rosenspirea växer till exempel i genomsnitt 15-30 cm per år, medan de andra växterna bara växer 10-15 cm årligen, vilket innebär att du kan vara tvungen att beskära rosenspirea lite oftare än de andra växterna. Lyckligtvis tål alla växterna i detta häckpaket beskärning mycket väl.

Alla fyra häckväxter trivs bäst i halvskuggiga eller soliga lägen, något som i allmänhet gäller de flesta blommande häckväxter. En vacker blomning kräver nämligen mycket solljus. Vad jorden beträffar föredrar bruddeutzian och snöbären normal eller fuktig jord. Ölandstoken och rosenspirean är däremot lite mindre kräsna vad beträffar jordtypen, de trivs lika väl i torr jord som i normal eller fuktig jord.

Om att plantera en prydnadshäck

Att plantera en prydnadshäck är oftast mindre ansträngande än att plantera en stor, insynsskyddande häck, helt enkelt eftersom växterna är mindre och således mer lätthanterliga. Vanligtvis är prydnadshäckar också något kortare till längden. Växterna i detta låga, blommande häckpaket är mellan 30 och 60 cm höga när de anländer till dig, och räcker till en cirka 4 meter lång häck. Har du växter kvar efter att du har planterat häcken? I så fall kan vi glädja dig med att dessa låga häckväxter också ser väldigt charmiga ut om de planteras solitärt eller i grupp. På så sätt kan de till exempel försköna en border!

Du kan köpa vårt häckpaket med låga blommande plantor i form av krukodlade eller barrotade plantor. Barrotade plantor är mycket billigare, men är samtidigt ömtåligare, särskilt under transporten. Fördelen med krukodlade häckväxter är att de är mer robusta och inte behöver planteras omedelbart efter leveransen (vilket är fallet med barrotade häckplantor). När du väl vill plantera häcken är det bara att gräva upp en fåra där häcken kommer att stå. För att säkerställa en rak häck kan du spänna upp en tråd mellan två pinnar som riktlinje. Vattna plantorna rikligt strax efter planterandet och under de påföljande månaderna, så att rötterna får både tillräckligt med näring och vatten för att vänja sig vid sin nya plats i din trädgård.

Köp lågväxande blommande häckar online

Numera är det väldigt enkelt att köpa häckväxter på nätet, till exempel via vår webbshop. Efter att du har slutfört din beställning hämtar vi växterna direkt från plantskolan. Vi ägnar stor uppmärksamhet åt kvaliteten på de häckväxter vi erbjuder. På så sätt kan du dra nytta av fördelar både vad beträffar kvaliteten och priset på våra häckväxter. Vi behöver nämligen inte lagra växterna själva, vilket gör att vi kan erbjuda dem till förmånliga priser. Detta gäller i övrigt inte bara våra lågväxande, blommande växter, utan också våra populära häckväxter, såsom idegran, buxbom, lagerhägg, bok och avenbok. Dessutom är det som nämnt väldigt enkelt och bekvämt att handla häckväxter online.

I vårt hektiska samhälle har alla inte tid att åka till trädgårdscentret. Dessutom är det bekvämare och lättare att få sina häckplantor levererade till ytterdörren. Du behöver bara ägna en dags trädgårdsarbete åt att anlägga den nya häcken i trädgården, och om du bjuder in några vänner för att hjälpa till med detta kan det vara en rolig, social aktivitet!

Visa mer Visa mindre